Ellentmondó sajtóinformációk a Fidesz államfőjelöltjéről

A Magyar Nemzet szerint a sajtóhírekkel szemben a Fidesz elnökségében még élénk vita folyik arról, hogy ki lehet a párt köztársaságielnök-jelöltje; a Népszabadság szombaton, majd a lapra hivatkozva a Magyar Hírlap, illetve a Népszava hétfőn Schmitt Pált nevezte befutónak. A Magyar Nemzet szerint nem született meg a végleges döntés arról, hogy Schmitt lesz Sólyom László utódja, akinek mandátuma augusztus 4-én jár le. A Népszabadság szombati számában írt róla, hogy bizonyos a jelölt személye. A lapok információi közt csak az egyezett, hogy június 29-et jelölték meg időpontként, amikor a Ház döntést hozhat az ügyben.

hirdetés

A Magyar Nemzet felidézte: több név is felmerült lehetséges államfőjelöltként, a lap szerint egyes fideszes politikusok azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Áder János, a párt európai parlamenti képviselője lesz a befutó.

A Népszabadság szombati információhoz hasonlóan a Népszava is Schmitt Pált nevezte legesélyesebbnek. A lap szerint a jelenlegi házelnök mellett áll a Fidesz vezérkara.