Elmaradt a dombóvári testület ülése

A többségi Fidesz-KDNP-frakció távolmaradása miatt nem tartotta meg csütörtökre meghirdetett rendkívüli ülését a dombóvári képviselő-testület.

hirdetés

Szabó Loránd (független) polgármester az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, ezúttal sem tudtak dönteni a város szempontjából halaszthatatlan ügyekről, a lakossági járdaprogramról, munkahelyeket támogató pályázatról és az egykori zsinagóga épületének hasznosításáról.

Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP) alpolgármester az MTI érdeklődésére közölte: nem hajlandók részt venni abban, hogy Szabó Loránd rendkívüli ülést hív össze harminc-negyven napirendi ponttal, amelyek közül többet ötször-hatszor visszahoz a testület elé, így kaotikussá téve a polgármesteri hivatal munkáját. A testület munkatervében a július a szabadság hónapja – tette hozzá.

Az alpolgármester jelezte: a frakció a polgármesterrel minimális együttműködésre lesz hajlandó a jövőben, a képviselőcsoport álláspontja szerint – miután a Pécsi Ítélőtábla börtönbüntetésre ítélte – le kell mondania.
Szabó Lorándot a táblabíróság ez év június 30-án hivatali visszaélés és sikkasztás miatt – nem jogerősen – két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.