Előzetes letartóztatásban a Nógrád megyei drogterjesztők

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezett két, kábítószer-terjesztéssel gyanúsított bátonyterenyei férfit; ügyükben szakértők és a látókörbe került fogyasztók bevonásával folyik a nyomozás – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Lászlók Nóra elmondta: a két férfit január 6-án fogták el a megyei felderítő osztály és a bátonyterenyei rendőrség bűnügyi nyomozói.
A házkutatások során a kábítószergyanús anyagok mellett önzáró tasakokat és digitális mérlegeket is lefoglaltak – tette hozzá. Az anyagok egy részét már megvizsgálták, azok 4 MEC típusú, úgynevezett dizájnerdrogok, melyek január elsejétől tiltólistán szerepelnek és kábítószernek minősülnek.
A lefoglalt mennyiség szakértői vélemény szerint, hígítástól függően, mintegy 12 ezer adagra elegendő – tette hozzá Lászlók Nóra.
A sajtóügyeletes kitért rá: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kábítószer kiszűrésére, a bűnelkövetők elfogására.
Mint mondta, az utóbbi két hónapban több ezer adag dizájnerdrog utcai forgalomba kerülését akadályozta meg a rendőrség a megye területén.