Előzetesben az áruházi lövöldöző

30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap azt a férfit, aki csütörtökön este rálőtt két biztonsági őrre a XIII. kerületben a Váci úti Tesco áruházban.

hirdetés

A 24 éves férfi az egyik biztonsági őrt a karján, a másikat a hasán lőtte meg, vele szemben több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás. “A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottak IV. kerületi, István utcai tartózkodási helyén, ahol különféle lőszereket, kézi gránátot és egyéb, közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak. A férfi társa, “D. N. 23 éves férfi szabadlábon védekezik” – áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Csütörtök este fél 8-kor az egyik XIII. kerületi hipermarketben két tolvajt értek tetten az ott dolgozó biztonsági őrök. A férfiakat hátrakísérték az épület biztonsági irodájába, ahol egyikük elővette lőfegyverét, amelyből több lövést adott le az őrökre.

A támadás során az egyik biztonsági őrt a karján, míg társát a hasán érte lövés, mindkettőjüket kórházba szállították a mentők. A támadót végül a biztonsági őrök állampolgári segítséggel fékezték meg és fegyverezték le az áruház területén.