Elrendelték a nyomozást a zászlóégetés miatt

Elrendelték a nyomozást a zászlóégetés ügyében – tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

hirdetés

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: az eljárás nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság ügyében indult, amelyet a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton jelentette be, hogy feljelentést tesz, mert a Jobbik aznapi fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját.

A BRFK kommunikációs osztálya akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság két ember ellen tesz feljelentést garázdaság megalapozott gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen. Fazekas Géza hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy azért a főügyészség az illetékes az ügyben, mert a feljelentésben országgyűlési képviselő érintett.

A szombati demonstráción Vona Gábor, a párt elnöke az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta. A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be, és ők égették el az Európai Unió zászlaját.