Építői gondatlanság miatt tömődnek el a csatornák

A Pécs Holding Zrt. közleménye:

hirdetés

“Számtalan beruházás, építkezés zajlik Pécs városában, amit nagy örömmel veszünk, hiszen városunk fejlődése valamennyiünk számára fontos. Sajnos a Pécs Holding Zrt.-nek azonban folyamatosan szembesülnie kell a kivitelezői gondatlanság következményeivel, és viselnie kell a bajok elhárításának anyagi vonzatait is.

Minden kivitelezéskor a kivitelezők számára előírt a csapadékvíz kimosás elleni védelem, melyet sajnos sok esetben nem hajtanak végre, számtalanszor nem korlátozzák el az építkezés helyszínét. Így gyakran előfordult már, hogy a lezúduló csapadék magáningatlanokra és az úttestre mosta a földet és az építőanyagokat.

Másik nagy probléma, hogy a beruházás során a feltárt közművek és azok csatlakozási pontjait sem védik meg a beruházók. Így fordulhat elő az -ami előfordult augusztus 4-én szerdán reggel a Széchenyi téren-, hogy a szennyvíz csatornából a Tettye Forrásház Zrt.-nek jelentős mennyiségű építési törmeléket, beton és aszfalt darabokat, építőanyagot kellett eltávolítania.

Hasonló eset okozta május hónapban a Kereskedők Háza alsó szintjének teljes elöntését is. Akkor egy csapadék csatorna tisztítóaknájába került építési anyag. Ezért a Pécs Holding Zrt. felhívja a beruházók, kivitelezők figyelmét arra, hogy fokozottan ügyeljenek az építkezés során a kimosás elleni védelemre, mint kötelezettségükre, hiszen ezzel elkerülhető a balesetveszély, a vagyoni kár, súlyos esetben esetleg az életveszély kialakulása.”