Esőzés: sok munkája van a tűzoltóknak országszerte

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a csendes, de kitartó esőzések miatt, pénteken országos szinten több mint 400 alkalommal hívták őket főleg Pest és Bács-Kiskun megyében, és szombaton is rengeteg munkájuk volt főleg Heves, Nógrád és Pest megyékben illetve a fővárosban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

hirdetés

Töttős Györgyi közleményében azt írta: szombat délutánig 200-nál többször vonultak ki a tűzoltók: Bács megyében 70 vonulás történt (mind vízszivattyúzás), Heves megyében 22, Nógrád megyében 20, Pest megyében pedig 55 alkalommal hívták a tűzoltókat.

Mint írta, gondot okozott a lehulló csapadék a főváros XVII. és XXI. kerületeiben is, a Pest megyei Versegen pedig a kora reggeli órákban a lakóházak megvédésére a polgármester homokzsákokat kért a megyei igazgatóságtól.

A csapadékos időjárás Heves és Nógrád irányába vonult tovább, ahol Heréd községet védték meg a tűzoltók egy mellékút átvágásával. A tűzoltóknak Nógrád megyében a 21-es út vízátfolyásai adtak feladatot, és a bárnai bekötőútra rácsúszott erdő földje miatt volt félpályás útlezárás.

Az esőzés miatt elsősorban kertek, pincék kerültek víz alá, komolyabb épületkárokról, személyi sérülésről a csapadékkal összefüggésben nem kaptak jelentést a katasztrófavédelemnél. Arra kérnek azonban mindenkit, hogy a domboldalakról lefolyó víz, és a nedves, csúszós utak miatt fokozottan figyeljen az utakon.