Étterem nyílt a tenger fenekén

A pazar ebéd után már tenger alatti hajókázás is szerepel a világ első tengerfenékre telepített éttermének a kínálatában a Maldív-szigeteken.

hirdetés

A tizenkét férőhelyes, csupa üveg Ithaa éttermet öt méterrel az Indiai-óceán felszíne alá telepítették pár éve a Rangali-sziget partjainál, hogy fellendítse az idegenforgalmat.

A vendégek a tengerfenék 180 fokos panorámájában, az üvegfalon túl úszkáló halrajokban gyönyörködhetnek a kulináris élvezetek közben. Mint a BBC online kiadásának utazási blogja írta: déltájban olyan fényárba borítja a ragyogó napsütés a kristálytiszta víz alatti vendéglőt, hogy még a pincérek is napszemüvegben szolgálnak fel.

A partról egy fedett lépcsőn át megközelíthető étterem a közelmúltban új szolgáltatással gazdagította menüjét: a négy-, illetve hatfogásos gasztronómiai csemegékkel eltelt vendégek félórás tengeri sétát tehetnek a háromszemélyes Nemo tengeralattjáró fedélzetén. A kis jármű harminc méteres mélységbe képes levinni az érdeklődőket, akik a tengeralattjáró testéből kiemelkedő három plasztik burából szemlélődhetnek – adta hírül a bbc.com/travel/blog.

Az Ithaa (amelynek jelentése a helyi nyelven: gyöngy) tavaly óta az elől sem zárkózik el, ha valaki vacsora után éjszakára is maradni kíván. Mélyen a pénztárcába kell nyúlni a különleges szállásért, de az élmény is páratlan.