Fél évig tartottak szobafogságban egy amerikai kisfiút

Fél évig tartottak zárva szobájában egy tízéves amerikai fiút szülei, eközben csak vízzel és mogyorókrémes kenyérrel táplálták a gyermeket. A floridai Port Charlotte-ban élő szülőket, Thomas és Kimberly Boone-t a WZVN helyi televízió szerint gyermekbántalmazással vádolják.

hirdetés

A nyomozók a fiú szobájában nem találtak se játékokat, se ruhákat, csupán egy koszos matracot. A padló és a fekhely tele volt ürülékkel és vizelettócsákkal.

A hatóságok akkor lettek figyelmesek a körülményekre, amikor az apa bejelentette fia eltűnését a rendőrségen. Ötórás keresést követően a nyomozók a házban találtak rá a gyerekre, aki étel után kutatva szökött ki a szobájából, majd a szüleitől való félelmében a fürdőszobaszekrényben bújt el.

A nyomozók szerint a fiú alultáplált, megfélemlített és nagyon fáradt. Szülei csak akkor engedték ki szobájából, amikor iskolába kellett mennie.

Az édesapát és annak második feleségét elfogták, de óvadék fejében szabadon engedték őket. A fiút kórházba vitték, de egy fürdetés és étkezés után őt is hazaengedték.