Felkészült a rendőrség a melegfesztiválra

A rendőrség megfelelő erőkkel készül a szombati Budapest Pride 2010 elnevezésű rendezvényre – mondta Pintér Sándor belügyminiszter pénteken. A BRFK csütörtökön közölte, hogy fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendelt el a rendőrség a fővárosban a rendezvénnyel összefüggésben.

hirdetés

A BRFK kommunikációs osztályának csütörtöki közleménye szerint a szombaton 0 órától vasárnap 6 óráig tartó fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve megtilthatja bevitelüket a rendezvények, események helyszínére.

Mint írják, a fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség lesz arra, hogy a gyanús, feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetni szándékozó embereket a rendőrség intézkedés alá vonja.

“A BRFK mindent megtesz azért, hogy a fokozott ellenőrzés a budapestieket ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása” – áll a rendőrségi közleményben, amely részletesen felsorolja, hol lesz tilos megállni a VI. kerületi Andrássy úton a Hősök tere és az Oktogon között, illetve a környező utcákban.

Szombaton tartják a meleg méltóság menetét a múlt vasárnap kezdődött Budapest Pride elnevezésű leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) film- és kulturális fesztivál részeként.