Fiataloknak szervez tábort a Rákóczi Szövetség

A magyarországi és határon túli főiskolások és egyetemisták kapcsolatépítését, társadalmi szerepvállalását kívánja elősegíteni a Rákóczi Szövetség nyári főiskolás tábora, amelyet augusztus 23. és 28. között tartanak Szentendrén – tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

hirdetés

A táborba, amelyet huszonkettedik alkalommal szerveznek meg, minden évben csaknem száz magyarországi, illetve határon túli magyar egyetemista és főiskolás ifjúsági és diákszervezetek vezetőit, középvezetőit, aktivistáit hívják meg. A táborban a program szerint előadást tart Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Surján László európai parlamenti néppárti képviselő, Sólyom László volt államfő is.

Felszólal még Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodájának vezetője, Bod Péter Ákos közgazdász, Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Berényi József, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, valamint Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A nyári főiskolás tábort először 1989-ben rendezték meg azzal a céllal, hogy biztosítsa a magyarországi és határon túli főiskolások és egyetemisták kapcsolatépítését, elősegítse a fiatalok társadalmi szerepvállalását, a nemzeti önazonosság erősítését, a társadalomról való gondolkodás kereteinek tágítását – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.