Franciák is csatlakozhatnak az Ős-Dráva programhoz

Pohl Marietta, a Baranya megyei közgyűlés alelnöke az elmúlt héten a franciaországi Lille-ben, Észak megye központjában, Baranya testvérmegyéjében tett hivatalos látogatást.

hirdetés

Az alelnök megbeszéléseket folytatott Fréderic Marchand megyei alelnökkel, a felek megállapodtak, hogy a területfejlesztés, vidéki turizmus, egymás kultúrájának kölcsönös bemutatása terén intenzív együttműködési projekteket bonyolít le a két megye.

Fréderic Marchand felkérésére a közeljövőben egy kiállítás keretében mutatják be a mohácsi busójárást a Lille-i egyetemen. A területfejlesztési együttműködések kapcsán, a francia fél bemutatta az Észak megyei területfejlesztési gyakorlatot, mely által kutatóközpont, tudásközpont, könyvtár, közösségi terek, uszoda és wellness komplexumok, valamint sportcsarnokok épültek.

A Pohl Marietta pedig bemutatta Baranya megye komplett vidékfejlesztési programját, az Ős-Dráva Programot, amely kapcsán a francia partner arról biztosította a magyar politikust, segít befektetői partnereket találni az Ős-Dráva Program keretében megvalósuló feldolgozóipari és csomagolóipari fejlesztésekhez.

A baranyai alelnök a látogatás után úgy értékelt, hogy e példák mutatják,  Baranya megye – követve az európai fejlesztési irányvonalakat – nincs lemaradva, élen jár, elég csak az európai színvonalú, Zsolnay-negyedben megvalósult fejlesztésekre, vagy a Tudásközpont és Kodály Központ megépítésére gondolni.

 

 

 

 

 

 

Brassói Attila