Elnöki konvoj: petárda volt a gránát

Túlélt egy merényletet Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, amelyet szerdán az őt szállító gépkocsioszlop ellen követtek el – közölte az iráni elnöki hivatalt idézve egy libanoni tévéállomás.

hirdetés

A dubaji székhelyű al-Arabíja hírtévé arról számolt be, hogy egy támadó kézigránátot hajított a konvojra, majd őrizetbe vették. Mindkét tévé azt jelentette, hogy többen megsebesültek a merényletben.

Ahmadinezsád később megjelent a nyugat-iráni Hamadán város stadionjában, az eseményt az állami televízió élőben mutatta. Az államfő láthatóan jól volt, és nem tett említést az incidensről.

Frissítve (14:02):

Nem követtek el semmilyen merényletet Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő ellen szerdán az ország nyugati részén fekvő Hamadánban – közölte az elnöki sajtóhivatal egy tisztviselője, aki cáfolta egy portál értesülését.

Két tévéállomás, valamint a konzervatív Khabaronline.ir internetes oldal nem sokkal korábban azt írta, hogy házilag gyártott kézigránátot hajítottak az államfőt szállító gépkocsioszlopra, amikor az Hamadán városában a repülőtér és egy stadion között haladt. Mahmúd Ahmadinezsád nem sebesült meg, s az elnök megtartotta beszédét, amit az állami tévé élőben közvetített.

Az elnöki sajtóhivatal képviselője szerint csupán egy petárda robbant.