Csak iratok voltak a gyanús csomagban

A görög rendőrség kedden közölte, hogy egy gyanús csomagot vizsgál az athéni magyar nagykövetségen. A szóvivő szerint a rendőrség szakértői lezárták a területet.

hirdetés

Egy másik rendőrségi forrás azt közölte, hogy a csomag egy nagyméretű boríték, amelyről egyelőre nem tudni, hogy nem tartalmaz-e robbanóanyagot.

Kaizinger Tibor konzul, a nagykövetség biztonsági felelőse az MTI érdeklődésére telefonon megerősítette, hogy tűzszerészek dolgoznak a helyszínen, és be kellett zárni a nagykövetséget.

Közölte, hogy egyelőre semmilyen részlettel nem kíván szolgálni, mert az is kiderülhet, hogy vaklármáról van szó.

Frissítve (13:02)

Csak iratokat tartalmazott az athéni magyar nagykövetségen kedden gyanúsnak talált csomag, nem levélbomba volt – közölte a görög rendőrség, miután tűzszerészei a biztonság kedvéért megsemmisítették a csomagot egy ellenőrzött robbantás keretében.

A görög rendőrség előzőleg kordonnal vette körül az Athén belvárosában lévő magyar diplomáciai képviselet épületét. Múlt hét hétfő óta 13, athéni nagykövetségeknek és európai vezetőknek küldött levélről derült ki, hogy kis hatóerejű robbanószerkezetet tartalmaz. A görög hatóságok szerint szélsőbaloldali anarchisták állhatnak a merényletek hátterében.