A TEK is Kulcsra tart

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata úton van a Fejér megyei Kulcs településre, ahol – a község polgárőrségének tájékoztatása szerint – több embert megöltek, illetve megsebesítettek pénteken.

hirdetés

Hajdu János, a TEK főigazgatója az MTI-nek elmondta azt is, hogy a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat.

Az MTI úgy tudja, a TEK azért vonul a helyszínre, mert a támadó néhány embert még fogva tart a családi házban, ahol a gyilkosság történt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek péntek délelőtt csak annyit tudott megerősíteni, hogy több ember meghalt és többen életveszélyesen is megsérültek. R. Szabó Ágnes közölte: a megyei rendőrség a helyszínről ad később tájékoztatást a sajtónak.

Kinter Gyula, a helyi polgárőr egyesület elnöke ezt megelőzően azt mondta: feltehetően családi tragédia történt a kora délelőtti órákban. A polgárőrök úgy tudják, hogy a falu domboldalánál lévő családi házban, a Hegyalja úton egy karddal mészárolták le az embereket.

Mint közölte, a mentők eddig két életveszélyes sérültet vittek el a házból. Az utcában több mentőautó, tűzoltóautó és egy mentőhelikopter is várakozik, a házhoz vezető utat a rendőrség lezárta.