Ha Pestre utazna… – változások a BKK-nál

Több BKV járat közlekedésében is változásokra, korlátozásokra kell számítani szombaton a fővárosban tartandó demonstráció miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

hirdetés

A közlemény szerint szombaton 16 és 19 óra között demonstrációt tartanak a fővárosban. A forgalomkorlátozások miatt több BKV-járat is módosított útvonalon közlekedik, így a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 109-es, a 115-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 70-es, a 78-as és a 79-es trolibusz, a 2-es, a 4-6-os villamos. Mindezeken felül a kisföldalatti egyes, a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállóit lezárhatják, esetleg a teljes vonalon leállíthatják a közlekedést – közölte a BKK.

Az előkészületek miatt már péntek este 8 órakor lezárták a Felvonulási teret a Hősök tere és a Damjanich utca között, valamint az Állatkerti körút parkolóit. Megállási tilalmak lépnek életbe a Hunyadi téren, a Jókai téren, a József nádor téren és a Kossuth téren.

Szombat délutántól hosszabb-rövidebb ideig több forgalmas útszakaszon lehet korlátozásokra számítani, például a Dózsa György úton, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Kossuth Lajos téren, valamint a Hősök terén és környékén. Szombat este 8 órától egészen vasárnap délután 5 óráig lezárják a Batthyány örökmécses körüli utcákat (a Báthory utcát a Hold utca és a Vértanúk tere között, a Hold utcát a Bank utca – Báthory utca között, a Vértanúk terét és az Aulich utcát) – olvasható a BKK közleményében.