Három biztosító vitte el a kgfb váltók több mint felét

A K&H Biztosító, az Allianz és az Astra vitte el a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban eddig biztosítót váltók 55 százalékát – közölte saját statisztikájára hivatkozva a netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel.

hirdetés

A K&H-t választotta a biztosítót váltók negyede, a piacvezető Allianzhoz ment 20 százalék, míg a most piacra lépett román Astra 10 százalékot szerzett. Ez utóbbi magasabb arányban volt a legolcsóbb, de az ügyfelek egy része inkább drágább, de ismert biztosítót választott. A netrisk.hu portálon keresztül kedd reggelig 350 ezren váltottak kötelező biztosítót. Tavaly december végéig ez a szám nem érte el a 320 ezret.

Aki biztosítót vált, annak december 1-jén éjfélig kell hogy megérkezzen a felmondása a korábbi biztosítójához – hívja fel az érintettek figyelmét a Generali Providencia Biztosító. A felmondás történhet ajánlott levélben, vagy faxon, de az e-mailben történő felmondás – a mai szabályok alapján – nem érvényes. Aki nem mondta fel határidőre, érvényesen a kgfb-jét, az továbbra is a korábbi biztosítójánál marad egy évre.