Három embert késeltek meg Budapesten

Három embert késeltek meg Budapesten; az egyik esetben az áldozat meghalt, míg a másik két esetben egy-egy embert életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba – közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

hirdetés

Szombaton késő este a IX. kerületi Határ úton, nem messze a metróaluljárótól egy büfé előtt egy társaság sörözött, amikor egy ismeretlen hozzájuk lépett, és eddig tisztázatlan körülmények között egyiküket megszúrta – mondta Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A megkéselt férfi a helyszínen életét vesztette. Az MTI egy szemtanútól úgy tudja, hogy a mentősök mintegy 40 percig próbálták újraéleszteni az 50 év körüli férfit, ám ez nem járt eredménnyel.

Az ismeretlen tettes elmenekült, a rendőrség emberölés bűntette miatt keresi – tette hozzá.

A sajtóügyeletes elmondta azt is: szombaton elfogtak egy 37 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy előző este a Nyugati pályaudvaron szóváltást követően megszúrt egy 26 éves férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A gyanúsítottat az V. kerületi Deák téren fogták el, majd őrizetbe is vették. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

A harmadik eset szombat este nem sokkal nyolc óra előtt a X. kerületi Alkér utca egyik társasházának udvarán történt, ahol egy 42 éves férfi összeszólalkozott három személlyel, egyikük a veszekedés során többször megszúrta. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba. A három támadó elmenekült a helyszínről. A rendőröknek a tanúk meghallgatása során sikerült azonosítaniuk a gyanúsítottakat, akiket rövid időn belül elfogtak a BRFK akcióosztályának a munkatársai. A három embert őrizetbe vették; a rendőrség ellenük életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást.