Három halálos baleset 24 óra alatt

A rendőrség összesen 136 közúti közlekedési baleset során intézkedett az elmúlt 24 órában; ezek közül két balesetben hárman vesztették életüket, 16 baleset súlyos, 41 pedig könnyű sérüléssel járt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája vasárnap reggel az MTI-vel.

hirdetés

A tájékoztatás szerint ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
A rendőrség a közleményben arra figyelmeztet, hogy vasárnap is marad forróság, melegfronti hatás várható; a közutakon, vízpartok környékén élénk forgalomra kell számítani.

Az ORFK közölte azt is, hogy a Csongrád megyei röszkei határátkelőhelyen az autósok 60-120 perces várakozásra számíthatnak a kilépő irányban este hat óráig.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás: a személyforgalomban a be- és kilépő irányban 60-180 perces várakozási idővel, a teherforgalomban reggeltől a kilépő irányban 3-4 órás várakozással kell számolni, ennek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

A beregsurányi közúti határátkelőhelyen szintén számolni lehet akár 60 perces várakozással is a be- és kilépő irányban.

Torlódás lehet a Hajdú-Bihar megyei Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban vasárnap estétől hétfőn hajnalig a belépő irányban, a várakozás elérheti a 30-60 percet.