Három településen még nincs áram Szabolcsban

Három szabolcsi településen – Balkányban, Szakolyban és Nyírcsászáriban – még mindig nem állt helyre az áramellátás, több helyen pedig csak részlegesen működik a szolgáltatás – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőhelyettese csütörtökön.

Dányi Béla polgári védelmi ezredes elmondta: az E.ON arról tájékoztatta a szervezetet, hogy csütörtök estig minden településen lesz áram, de a hétfői vihar miatt megszűnt szolgáltatást nem minden fogyasztónál tudják visszakapcsolni, ivóvíz azonban már minden településen van.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, hogy a helyreállítást jelenleg is végzik a szakemberek, akiknek Nyírcsászári környékén van a legnehezebb dolguk, mivel az erdők vonalában húzódó elektromos vezetékek sok helyen elszakadtak.

Balkányban már folyik a csapokból a víz, a településnek viszont komoly szennyvízproblémái vannak – mondta Pálosi László polgármester csütörtök délelőtt az MTI érdeklődésére. Mint hozzátette, az átemelő szivattyúk nem működnek, a szennyvíz szivattyúzására pedig csak egy áramfejlesztőt tudnának beállítani. Az önkormányzati vezető ezért arra kérte lakosságot, hogy lehetőleg ne használják a WC-ket, illetve a szennyvízrendszert.

“Ha ma délig nem lesz áram, az tragédiát okoz, ki fog csapni a szennyvíz Balkányban” – fogalmazott Pálosi László. Úgy vélte, hogy az áramszolgáltató nem fogja fel, milyen súlyos a helyzet, “nem veszi észre” a problémát.

Szakolyban hasonlóak a gondok: víz van, áram még nincs, s a település jegyzője szerint csütörtök estig a legjobb esetben is csak a község egyes részein állhat helyre a szolgáltatás. Nánássy Elek közlése szerint sok eldőlt villanyoszlopot még nem állítottak fel, az épen maradtak többségén pedig lóg a vezeték. Mint mondta, a önkormányzat a károk összeírásán dogozik, a tűzoltók pedig továbbra is a viharkárok felszámolását végzik.

Hirdetés