Holtan találták a Véderő parancsnokát Gyöngyöspatán

Holtan találták Eszes Tamást, a Véderő elnevezésű szervezet vezetőjét bejelentett lakcímén, a Heves megyei Gyöngyöspatán csütörtök este – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

hirdetés

A helyszíni szemle este 7 órakor még folyamatban volt – közölte Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az MTI helyszínről származó információi szerint Eszes Tamás, aki a Gyöngyöspatán júliusban megrendezett időközi polgármester-választáson a voksok 10,4 százalékával a negyedik helyen végzett, feltehetően önkezével vetett véget az életének. A faluban terjedő hírek szerint felakasztotta magát.

A férfi – aki civilben karateoktatóként is tevékenykedett – állítólag karateedzést tartott volna csütörtökön este a településen, de miután hiába várták a tanítványok, a keresésére indultak, és így bukkantak rá a holttestre a Jókai utcai épületben.

Gyöngyöspata azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a településen, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.
Az április 22. és 24. közötti időszakra a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett a Véderő, de a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. A tábornyitás napján 267 roma nő és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre néhány napra.