Horgászparadicsommá válna Balatonföldvár

Horgásztó lehet a Balatonföldvár szívében található halastóból, amiről szándéknyilatkozatot írt alá a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület kezdeményezését elfogadva – közölte Fekete Tamás, az egyesület alelnöke az MTI-vel kedden, hozzátéve, az együttműködés jegyében új fesztivált is rendeznek nyáron Balatoni Halásznap néven.

hirdetés

Fekete Tamás kifejtette, Balatonföldvár horgászparadicsommá válásáért komplex turisztikai fejlesztésbe kezdtek, amelynek révén a település szívében elterülő, több mint 20 hektáros halastavat horgásztóvá kívánják alakítani a BHNp szakértelmére alapozva.

A Natura 2000-es területet érintő tó turisztikai hasznosításával kapcsolatban az egyesület alelnöke úgy látja, a kistérség és a halászati cég érdekei szerencsésen találkozhatnak. Olyan egyedi attrakció jöhet létre, amely összhangban lesz a fenntarthatóság és a természeti környezet megóvásának szempontjaival.

A turisztikai szervezet a horgászturizmus fellendítéséért támogatni kívánja a halászati cég által tervezett „horgászbarát vendégház” minősítési rendszer kidolgozását és bevezetését, és székhelyén a helyi Tourinform irodában maga is árusítani fogja a balatoni horgászjegyeket.

A közös tervek közt szerepel a balatoni hal népszerűsítése és a tó halászati hagyományinak ápolása az idén először, június 30-án megtartandó Balatoni Halásznap megszervezésével.