Horogkereszttel fenyegettek Kanizsán

A rendőrség önkényuralmi jelkép használata miatt indított büntetőeljárást, miután egy üzlet épületének falára cigányokat fenyegető feliratot és horogkeresztet, több környékbeli, nemrég felújított lakóházra pedig jelöléseket festettek ismeretlenek kedd reggelre Nagykanizsa ligetvárosi részében.

hirdetés

A Csengery utcában álló üzlet oldalfalára horogkeresztet, Hitler nevét, “Megdögletek cigányok”, illetve “X-el jelöltek égni fogtok” feliratokat fújtak festékszóróval.

A közelben több olyan lakóháznak a falára is X jeleket fújtak, amelyeket nemrég egy mintaprogram keretében, a lakbérhátralék ledolgozásaként a lakóik közreműködésével szigeteltek és újítottak fel.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy az itt élők fedezték fel reggel a jeleket.

Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte: a helyszíni szemlebizottság megállapítása szerint az üzlet falára festékszóró spray-vel festették az önkényuralmi jelképet, valamint a fenyegetőző szöveget. Az elkövetők összesen tizenkét lakóépületre, továbbá egy kistehergépkocsira fújtak X jelet.

A rendőrség önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indított büntetőeljárást.