Beindul a diszkrimináció elleni mozgalom

A héten indul el több egyesület részvételével az a mozgalom, amelyet egy pécsi meleg hozott össze. A cél: segíteni azoknak, akiket nemi, vallási, nemzetiségi hovatartozásuk, vagy éppen fogyatékosságuk miatt hátrányos megkülönböztetés ér.

hirdetés
Uránia Mozi

A programot azért indította el Steiner Norbert pécsi fiatalember, mert azt tapasztalta: melegként nagyon nehéz munkát találnia, sokszor nemi indentitása meghatározó az állásinterjúkon. A homoszexuális beállítottságát nyíltan vállaló fiatal szerint azonban ezen túl számos a társadalmi korláttal, megkülönböztetéssel kell megküzdeniük a melegeknek, – nem csupán nekik, hanem minden, valamilyen okból kirekesztett csoportnak.

Nekik nyújtanának jogi, pszichológiai segítséget mozgalmukkal. Ebben eddig olyan szervezetek jelezték részvételüket, mint az Esélyek Háza, a Mosolymanó Egyesület, de a Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség, valamint a Háttér Társaság a Melegekért is képviselteti magát a projektben.

– Lesznek jogászaink, pécsi egyetemi oktatóval is tárgyalunk arról, hogy esetlegesen hallgatókkal segítsék munkánkat – mondta Steiner Norbert. -Bízom benne, hogy életképes lesz a dolog és várhatóan 2014 januárjától már irodánk is lesz. Addig is úgy tervezzük: kéthavonta tartanánk valamilyen rendezvényt, előadásokat tartanánk a témában, várhatóan ősszel eljön hozzánk Kulka János is.

A fiatal elmondása szerint csak reménykedett abban, hogy alig másfél hónap alatt sikerül elindítania a mozgalmát. – Rengeteg munkával járt mindez – magyarázta. – És közben egy-két internetes hozzászólást nagyon megviselt, szívemre vettem azokat, ezért aztán inkább  nem is olvastam kommenteket.

Steiner abban bízik, a pénteki megnyitójukra olyanok is eljönnek, akik előzetesen nem jelezték részvételüket, nem valamelyik szervezetet képviselik.

A program augusztus 23-án a kertvárosi Csontváry-sétányon kezdődik 14 órakor, s papírhajókat eregetnek ezzel szimbolizálva a mozgalom elindítását.

Frissítve:

Sámson László, a  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület vezetője közölte, ők nem vesznek részt a mozgalomban, ezért kérte, hogy töröljük a cikkből vevüket.

Az alábbi levelet küldte szerkesztőségünknek:

“Tisztelt Bóka Máté!

Szíves együttműködését kérem, hogy az ön írásaként ma megjelentetett – itt lent idézett – cikkből, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos
Egyesület nevét azonnal töröljék!

Mi együttműködési szándékunkat nem fejeztük ki induló pécsi melegmozgalom számára!

Bízom hathatós, azonnali intézkedésében, s abban, hogy ezzel meg tudunk előzni minden további helyreigazítási eljárást!

A fentieken túl készséggel állok rendelkezésére, hogy az egyesületünk tényleges arculatáról, a szerteágazó tevékenységéről, a civil kapcsolatairól tájékoztatást adjak.

Az önök által budapesti képpel illusztrált melegmozgalmi témával kapcsolatban is készséggel állok rendelkezésére, s egy személyes beszélgetéssel akár erről is megismerheti az egyesületünk által képviselt értékek mentén megfogalmazott véleményünket!

Tisztelettel:
Sámson László”

 

Más nagycsaládos egyesület azonban csatlakozna:

Kedves Bóka Máté!

A mi egyesületünk szívesen segítené az induló mozgalmat céljai megvalósításában, mert mindannyian egyetértünk azzal, hogy a társadalom egésze számára fontos a kirekesztett csoportok támogatása. Legyenek azok melegek, hajléktalanok, cigányok vagy akár nagycsaládosok. Úgy gondoljuk, hogy annál gazdagabb a közösség, minél sokszínűbb, minél nagyobb a gondolat és a cselekedet szabadsága….., és persze minél inkább tudjuk tisztelni egymást. Mi ugyan budapestiek vagyunk, de ha tudunk segíteni valamiben, kérem bátran keressenek fel.

Őszintén remélem, hogy a mozgalom megerősödik és sok támogatóra lel. Üdvözlettel,
Szerjánné Gara Éva
Pestszentimrei Nagycsaládos Egyesület

 

Az Esélyek Háza is megszólalt:

“A Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (korábbi elnevezése szerint Esélyek Háza) a Mosolymanó Egyesület által szervezett Diszkrimináció Ellenes Mozgalom megalakításához kapcsolódó rendezvényen vett részt. A rendezvény célja kettős volt: egyrészt az antidiszkriminációval foglalkozó szervezetek tevékenységének bemutatása, a hátrányos megkülönbözetést elszenvedett embertársaink számára igénybe vehető szolgáltatási paletta megismertetése, másrészt a szervezetek közötti együttműködés erősítése.

Az Egyesület felhívása – összhangban „Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról”. szóló törvénnyel (2003.) -, a védett tulajdonsággal rendelkező (nem, faji hovatartozás,bőrszín nemzetiség, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozás,anyanyelv,fogyatékosság, egészségi állapot,vallási vagy világnézeti meggyőződés, politikai vagy más vélemény,családi állapot,anyasága (terhessége) vagy apaság, szexuális irányultság, nemi identitás, életkor, társadalmi származás,vagyoni helyzet,foglalkoztatási jogviszonyának vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyának részmunkaidős jellege, illetve határozott időtartam, érdekképviselethez való tartozás, egyéb helyzet, tulajdonság vagy jellemző), diszkrimináció által veszélyeztetett, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok kiszolgáltatottságára hívta fel a figyelmet és kezdeményezett városi szintű együttműködést.

A program szervezői, – megkülönböztetés nélkül – megszólították mindazon egyházi, civil, kormányzati és önkormányzati szervezeteket, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok esélyteremtésében szerepet vállalnak.

Irodánk, több más, a rendezvényen jelenlévő baranyai szervezethez hasonlóan, nem a pécsi homoszexuális embertársainkat érintő érdekvédelmi mozgalom elindításában vett részt, hanem mint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtésében feladatot ellátó szervezetként volt jelen és mutatta be széles spektrumú tevékenységét.”

42 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A civil szervezetek mindegyike önkéntes mu nkával, és pénz nélkül rendezi programjait. Kedves Vörösné.

 2. Kedves témával foglalkozó Emberek!

  Az érintett civil szervezet lezártnak tekinti ezt az ügyet, így mi is.
  Nem akartunk új dolgot feltalálni, és már 4 éve dolgozunk a civil szférában. Annak ellenére, hogy vannak ernyő szervezetek, sikerült három olyan szervezetet bemutatnunk a rendezvényen egymásnak, akinek talán ezután lesz közös programjuk.
  Mi szívesen segítünk más szervezeteknek, és nekünk is segítenek mások. Ez csak így működik. Egyébként mi is csatlkoztunk pl. az Öntevékeny Déli Városrészhez, vagy a Családokért Helyi Szövetséghez.
  Vannak olyan civilek, akik nem értik, hogy lehet pénz és támogatás nélkül programot szervezni, és szeretnék ha csak ők, pályázati forrásokból tehetnék meg ezt. De hál Istennek nem így van. Lehet név nélkül hozzászólást írni, és örülni (esetleg előidézni?) a botrányt.
  A valódi civil nem így tesz,
  Sajnos már nem tudok mindig mosolyogni a “civil szervezetek” világát nézve.
  Vörösné Deák Andrea, elnök
  Mosolymanó Egyesület

 3. Kedves Norbert!

  Egy ilyen nagyképű megnyilvánulásra, amit itt kommentben tettél, nem tudok másképpen reagálni, csak így, előre is bocsánatot kérek a többiektől akik olvassák! Nem tudom, hogy mire vered itt magad, úgy csinálsz, mintha olyan nagy dolog lenne összehozni egy 20 fős *****mozgalmat… Hihetetlen vagy.

 4. Ha az ilyen cikkekkel az a célja a Pécs Mának, hogy amolyan Pauskás-Pécsi Újságos módszereket használva (álhír-terjesztés, álvita-generálás, trollkodás) lejárasson egy ügyet és komolytalan bulvármédiummá váljon, akkor jó úton jár.

 5. Steiner Norbertnek:
  Eleinte úgy gondoltam, támogatni fogom őket.
  Most már nem gondolom.
  Inkább maradok ostoba. Még az is jobb.

 6. “Nárcisztikus” Azt hiszem a megfogalmazásom éppen elég szerény volt maradjunk annyiban ! És hogy kinek mennyi esze vagy intelligenciája van abba meg ne menjünk bele szerintem ! A Lényeg hogy te élen jársz…..

 7. te vagy kedves Steiner…..és még szerencse hogy te ész dolgában marhára el vagy eresztve..ezt a nagyképű hozzászólást nem kellett volna, mert ezzel még azokat is elhessented akik melletted lettek volna. kicsit több szerénységet, kicsit több alázatot. Anélkül egy ügyet sem lehet szolgálni.Jobb ha tudod. Ha csak villogni akarsz, már most hagyd abba.

 8. Kedves Mosolymanó.Mióta is civilkedsz? És vajon miért képzeled, hogy a helyi civil szervezetek nem ismerik egymást Csak mert te nem ismered őket? Régóta több együttműködő civil szervezet tömörült, akár szövetségbe, akár Közművelődési Tanácsot hoztak létre, vagy szociális segítő egyesületek dolgoznak együtt!Tájékozódj, és csatlakozz valamelyikhez, de akard feltalálni azt ami már régóta működik..

 9. Hát így kell port kavarni! Üljünk rá egy közismert névre(egyesület), aztán villogjunk vele s lám kész a kis vihar, amire vágyva vágyott..”.Tiszta élvezet…”

 10. csodálnám ha emellé egy katolikus szervezet odaállna.Mit gondol Mosolymanó, és társai, vajon miért nem jelent nem egy nagyobb jobb nevű szervezet sem aki nem a melegekkel foglalkozik?Sok pécsi, és kertvárosi civil szervezet, és a katolikus egyház is sokat, nagyon sokat tesz az elesettekért hátrányos helyzetűekért, a fogyatékossággal élőkért, a hajléktalanokért, sőt a melegekért és a romákért is! Minden sajtómegjelenés nélkül, csendben odaadással, szívvel, végzik a dolgukat. Nem azért teszik, hogy a sajtóban megjelenjenek, hanem mert elhivatottak..És nem most kezdték hanem évek óta járják az utat, a nehéz utat, név nélkül, segítve embertársaikat.Hajléktalanoknak gyűjtenek, szállást adnak télen, etetik őket, a romákat segítik a tanulásban, a munkahelyszerzésben.Összefogva egyház, és civil szervezetek. Hallottatok már róluk? ugye nem? Pedig sokat dolgoznak!Na ők az önzetlen segítők! Nem azok akik azért teszik hogy a sajtó tele legyen a nevükkel.Sok sok Teréz anya , sok sok szeretettel. Nekik jár a köszönet.

 11. Az “Egy Nagycsaládos” hozzászóló megértette a lényeget.
  Egyébként a kommentek számából (a ****** 140 volt), egyértelmű, hogy erről a témáról beszélni kell. Szorítok és segítek Norbiéknak, hogy saját egyesületet hozzanak létre, és foglalkozzanak a meleg kérdéssel, mert hitelesen fogja őket képvsielni.

 12. Kedves Bóka Máté!
  Nem volt gyanús kicsit, hogy túl sok – a melegektől meglehetősen független – szervezet volt belekeverve ebbe a dologba? Meg lehetett volna kérdezni az érintett egyesületeket is… Az egyetem miben is tudna segíteni a melegeken? A katolikus nagycsaládosoknak mi közük lehet szervezetileg hozzájuk? Értékeink és mindennapos problémáink távol állnak az érintett témától. Ez természetesen egyáltalán nem jelenti azt, hogy mi elítéljük a melegeket (emlékezzünk Ferenc pápa legutóbbi nyilatkozatára a témában). Különösen ezért gyalázatos és provokatív a cikk és az “igazi Sámson László” kommentjének megjelenítése.

 13. Kedves “Igazi” Sámson László!
  Legszívesebben azt mondanám, hogy te rohadék…De nem mondom, mert egyrészt kimoderálnák, másrészt nem fecsérlem rád az indulataimat.
  Úgyis ki fog derülni, ki az igazi Sámson László (elárulom: nem te), mert ő nem fogja hagyni, hogy bárki is bemocskolja az egyesületet.
  Arra azért kíváncsi lennék, mi fáj neked annyira, hogy képes lennél egy tisztességben őszülő, hat gyereket nevelő embert ennyire szemét módon bemocskolni? Azért csak “lennél”, mert ettől nem ő lesz kettőtök közül mocskos. Mit vétett ő neked?
  Nagy buli lehet a nagycsaládosokat belekeverni ebbe az egészbe, jó nagyot fog szólni, és lehet jót röhögni rajta….Szánalmas.

 14. Kedves Emberek!
  A Mosolymanó Egyesület hivatalos álláspontja a következő:
  A Mosolymanó Egyesület 2013. augusztus 23-án Diszkrimináció Ellenes Mozgalmat indított útjára. Plakátunkon is a következők szerepelnek: Találkozni lehet a helyszínen, pécsi, baranyai, Diszkriminációval foglalkozó Szervezetekkel (ingyenes jogi, életviteli, munkakeresési stb. tanácsadásukat mutatják be).
  A Mozgalom célja, hogy ingyenes életviteli , pszichológiai tanácsadással szolgálja azokat, akik úgy érzik, nemi, nemi identitási, vallási, nemzetiségi hovatartozás, életkor, vagy védendő tulajdonság (pl. csökkent munkaképesség, fogyatékosság) miatt hátrányt, sérelmet szenvednek a mindennapokban.

  Több szervezetet megkerestünk ezzel a plakáttal, mert egy másik célunk volt, hogy a területen működő civil szervezetek megismerjék egymást.
  Egyik Önkéntesünk Steiner Norbert. Nem tudtuk, hogy meleg, de mikor kiderült, elfogadóak voltunk,
  Ő mint magánember, szeretne majd egy saját egyesületet ilyen irányultsággal. A sajtót nagyon érdekelte a pécsen élő melegek helyzete. Ezzel kapcsolatban többször nyilatkozott, és elmondta tapasztalatait, terveit, és kitért arra is, hogy a Diszkrimináció Ellenes Mozgalom most fog elindulni a fenti tartalommal.
  A Mosolymanó Egyesület NEM vállalja a melegek képviseletét,és NEM szervez felvonulást!
  Nincs pécsi meleg mozgalom!
  Mi azt szeretnénk, ha az emberek elfogadóbbak lennének egymás iránt, és megismernék a többi, diszkriminációval kapcsolatban érintett, pécsi, vagy annak hiányában országos szervezet munkáját. Volt roma szervezet, zöld szervezet, állatvédők és meghívtuk az Egyenlő Bánásmód Hatóságot és Mozgáskorlátozottak Egyesületét is (sajnos nem tudtak eljönni erre az alkalomra, de talán később majd igen). Szeretném, ha egyik általunk meghívott szervezetnek sem lenne ebből a cikkből hátránya. Egyébként a cikket nem láttuk a megjelenés előtt, tegnap csak egy olyan kérdés érkezett, kik lesznek a Diszkrimináció Ellenes Mozgalom nyitó napján.
  Aki egy kicsit is tud gondolkodni, egyértelmű számára, hogy egy keresztény, családokkal foglalkozó szervezetet úgy beállítani, hogy ők támogatja a melegeket abszurd és szenzációhajhászás.
  Sajnos ott tartunk, hogy amikor egy jótékonysági gyereknapot tartunk, arra hiába hívjuk meg a sajtót, vissza sem jeleznek. Amikor botrányt szimatolnak (vagy úgy gondolják, ebből ki lehet valami botrányosat hozni), arra még hívni sem kell őket, mert maguktól jönnek. Persze tisztelet a kivételnek, mert a Dunántúli Napló több alkalommal képet, olvasói levelet közölt programjainkkal kapcsolatban, akiknek ezúton is köszönetet mondunk.
  Kérném a cikk javítását levelem és a másik szervezet kérése alapján, a jogkövetkezmények elkerülése érdekében a lehető leghamarabb, de maximum 24 órán belül. A kiigazítás előtt, kérném részemre elküldeni a cikket (lotusz77@gmail.com).

  Vörösné Deák Andrea, elnök
  Tel: 0620/450-8688

 15. Felháborítónak tartom és szervezetemmel együtt elhatárolódom a nevemben hozzászóló imposztor véleményétől. A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a cikkben foglaltaknak megfelelően igenis részt vesz a Steiner Norbert által szervezett civil diszkriminációellenes mozgalomban. Egyesületünk szexuális irányultságra, nemzetiségre és világnézetre való tekintet nélkül támogat minden nagycsaládot, hiszen álláspontunk szerint mindenki az Úr gyermeke, a szeretetnek nincs határa. Támogatóink közt szép számban vannak többgyerekes meleg, leszbikus, biszex és transznemű párok is, akik ugyanúgy a humánus és toleráns emberekké igyekszenek nevelni utódaikat mint a heteroszexuális tagok. Pécsen régóta érett már egy olyan széles, diszkriminációellenes civil összefogás, ami Steiner Norberték szervezésében kirajzolódni látszik, örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a nagyszerű kezdeményezésnek.

 16. Tisztelt Bóka Máté!

  Szíves együttműködését kérem, hogy az ön írásaként ma megjelentetett – itt lent idézett – cikkből, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület nevét azonnal töröljék!

  Mi együttműködési szándékunkat nem fejeztük ki induló pécsi melegmozgalom számára!

  Bízom hathatós, azonnali intézkedésében, s abban, hogy ezzel meg tudunk előzni minden további helyreigazítási eljárást!

  A fentieken túl készséggel állok rendelkezésére, hogy az egyesületünk tényleges arculatáról, a szerteágazó tevékenységéről, a civil kapcsolatairól tájékoztatást adjak.
  Az önök által budapesti képpel illusztrált melegmozgalmi témával kapcsolatban is készséggel állok rendelkezésére,
  s egy személyes beszélgetéssel akár erről is megismerheti az egyesületünk által képviselt értékek mentén megfogalmazott véleményünket!

  Tisztelettel:
  Sámson László

 17. remélem ők is kapnak majd kárpótlást a multért, és támogatást a jelenért. Mert lefele végtelen az ut. Felfele igen nehéz.

 18. A P.Sz. Nagycsaládos Egyesület elnöke hivatalosan kérte a cikk szerzőjét, hogy törölje az írásból a szervezet nevét, mert nem támogatja a kezdeményezést. (Furcsa is lenne.)
  Az, hogy bekerült, és még mindig benne is van, leginkább provokációként értelmezhető. Sajnálom az egyesületet, egyértelmű a hitelrontás szándéka. (Pl. Naja hozzászólása ezt visszaigazolja, aki – mi mást is tehetne – a leírt szavaknak hitt.)

 19. Végre valami! Mindez a btk. szigorítással megteszi majd a hatását. Szörnyű, hogy olyan országban élünk, ahol azok kiabálnak a legjobban, akik egy meleget sem ismernek, vagy csak nem tudják róluk, hogy azok. Néha én is megmosolygom, amikor hozzá nem értők kioktatnak arról, hogy milyenek a melegek. Mindig jönnek itt a magamutogatással, a rózsaszín Bibliával, meg a kamionokkal, pedig se rózsaszín Bibliám nincs, de még csak kamionon se táncoltam. Sőt még az adott homofób illető se tudja rólam, hogy meleg vagyok, de mégis konkrét, megváltoztathatatlan véleménye van rólunk.

 20. A nagycsaládosok tiltakozása miért vár még mindig a moderátorra????? Több, mint egy órája hozzászóltak a cikkhez, sőt Bókának egy levelet is megfogalmaztak, mi szerint AZONNAL törölje nevüket a támogatók közül, ugyanis NEM támogatnak semmi ilyesmit.
  MIÉRT nem történt még mindig semmi?????
  Ha esetleg van olyan tagja a nagycsaládos egyesületnek, aki támogatja Bóka kezdeményezését, és ezt esetleg vele is közölte, még nem jelenti azt, hogy az egyesület maga is a támogatók között van!
  Tiltakozásuk miért nem jelent még meg, amikor már jó egy órája megfogalmazták??????
  Kedves moderátor! Ébresztő!!!!!

 21. * természetesen így helyes az elősző hozzászólásom második része:

  “A másik a szexualitás, hogy ne vigye ki az utcára. Senki nem mond ilyet, hogy az utcán akarnak dugni. A kézen fogva sétálás, talán még NEM számít annak.”

 22. Például pont az ilyen tévhiteket kellene eloszlatni, hogy a melegek szoknyákba járnak. A melegek 80%-a pont hogy utálja, és undorodik a ****s, lányos, azaz “hajtűdobáló” fiúktól! Hihetetlen, de igaz! Sőt a felvonulásokat sem szeretik, mert amiatt a pár száz vonuló ember miatt, pont ilyen elfuserált véleményeket alkotnak a melegekről. A legtöbb meleget a heterók észre sem veszik, mert ugyanolyan fiúk mint a többi.

  A másik a szexualitás, hogy ne vigye ki az utcára. Senki nem mond ilyet, hogy az utcán akarnak dugni. A kézen fogva sétálás, talán még számít annak. Persze ez még nagyon messze van, hogy ilyet lehessen tenni Magyarországon, vagy Pécsen.

 23. Munkas…….nehez allast talalnia,ne öltözzön szoknyaba,milyen hülye duma!
  A Heteroknak is nehez munkahelyet talalni……te biztos ,,meleg-gyülölö vagy Munkas!!??

 24. Nem minden GAY/Fiu/ öltözik ,,szoknyaba,,ahogy a Leszbi.Nök sem öltönybe jarnak!!
  Az en fiam is meleg,de alig lathato,tehat nem Nöi.ruhakba jar,csak eppen a sajat,jahoz, vonzodik ,sem Nekem,mint Anya sem a Növerenek nem okozz problemat,tovabbra is szeretjük a ,,baratjaval,, együtt!
  MUNKAS-nak annyi a valaszom,hogy meg a Heteroknak is nehez allast,vagyis valami munkahelyet talalni,a 21. szazadban elünk, es a TOLLERANCIA hol van???

 25. A szexualitás azért NEM csak magánügy, mert egyes szexuális kisebbségek a mai napig jogfosztásokat szenvednek el még az európai demokráciákban is, amelyek ellen fel kell lépni. A heterókat soha senki nem nyomta el, ellenben jogosulatlan privilégiumokat élveznek, értelmetlen tehát bármilyen szervezett, nyilvános megjelenésük. Az LMBTQ-csoportokat viszont évszázadokig üldözték, démonizálták (egyes arab és afrikai országokban ez máig tart), és még sokhelyütt most is korlátozzák egyes jogaikat (házasság, gyerekvállalás, öröklés, munka, hitelfelvétel stb.). A melegek, leszbikusok stb. azért szervezik meg magukat és demonstrálnak nyilvánosan Pécsett is, hogy megszűnjenek a nemi alapú egyenlőtlenségek és igazságosabb, jobb társadalomban élhessünk. Akinek ez szimpatikus cél, annak köztünk a helye.

 26. Leftist-tel teljesen egyet értek. Szerintem ez egy normális hozzáállás.
  Patricia te nem tudsz mit csinálni? Unatkozol, vagy simán hülye vagy? Ettől lesz Pécs európai város? Akkor én nem akarok európai lenni!!!!!!

 27. Ebben a városban vagy gyilkosokat keresnek,vagy homik nyomulnak! Grat Európa Kultúrális Fővárosa !;)

 28. A szexualitás MAGÁNÜGY! Ha valaki a magánügyét kiteregeti és ennek ürügyén akar celeb lenni vagy előnyöket kicsikarni, az megérdemli a társadalom megvetését! Felőlem bárki lehet ****. Nem “meleg”, hanem ****, hiszen ez a nevük. D nem tudom, miért kell ezt kivinni a nyilvánosság elé? Ha pedig kiviszik, nézzenek szembe a heterok ellenszenvével! Az emberiséget a családok tartják fenn, nem a deviáns viselkedésű homokosok! De a családot alapítók sem viszik ki az utcára az intim életüket, ugyanígy ezek a fajtalankodók is maradjanak a lefüggönyzött lakásaikban! Vagy – javaslom nekik – mutogassák magukat Moszkvában vagy egy arab országban, akkor megtudnák mi jár nekik!!!

 29. Végre, itt volt már az ideje, hogy Pécs is európai városként viselkedjen! Gratula a szervezőknek, remélhetően minél többen csatlakoznak és megszabadulunk végre a nemi előítéletek komcsi/náci örökségétől. Hajrá!

 30. Most mit vár ettől a mozgalomtól? Egycsapásra megszeretjük a melegeket vagy ezentúl nem éri megkülönböztetés őket? Talán nem úgy kéne mozogni, beszélni, hogy egyből lerí a b.u.z.is.ág.
  Miért selypit a legtöbb?

 31. Engedtessék meg, hogy ne szeressem a melegeket és kiakadjak azon, amikor egy kamion platóján papnak öltözve teszi a szépet a feszületnek… És engedtessék meg, hogy hangot adjak eme sirámaimnak. Vagy talán erre nem vonatkozik a szólásszabadság?

Comments are closed.