Indul a pécsi fesztiválszezon

Fesztiválok előtt és után is melóztak közmunkások

Májustól őszig összesen mintegy félszáz napon át lesz fesztiváli hangulat a városban. A Fűszerünnep, a Sétatér Fesztivál, a POSzT, a Hangulatsziget Fesztivál, a Zsolnay Fesztivál kapcsán Pécsre jön a hazai könnyűzene, a színművészet krémje.

hirdetés

Fűszerünnep, Zsolnay Fesztivál, POSzT, Tavaszi Borfesztivál, Sétatér Fesztivál, Hangulatsziget – csak néhány azok közül a nagyobb rendezvények közül, amelyek jobbá tehetik estéinket a következő hónapokban, s amelyek a belvárosba csábítják a pécsieket. A város idén minden eddiginél színesebbé a szórakozást, így nem unatkozhat senki, aki mulatni akar.

A rendezvények legtöbbjét a város cége, a Pécsi Fesztiválszervező NKft. hozza tető alá nulla forintos önkormányzati támogatás mellett.

Újra dübörög a város!

– Ennek ellenére próbáltuk a maximumot kihozni a rendezvényekből. Csak a Sétatér Fesztiválra például húszmillió forintot költünk el külső forrásból. Szponzorok, az ital- és ételpavilonosok valamint a Nemzeti Kulturális Alap némi támogatásából tudjuk állni a rendezvények megszervezéséhez szükséges költségeket. Közben minden program ingyenes lesz – mondja Fodor József, a fesztiválszervező ügyvezetője.

Az első nagyobb esemény a május 8 és 12 között zajló második Pécsi Fűszerünnep lesz, amely idén Tavaszi Borfesztivállal egészül ki. – A Széchenyi tér déli oldalán fűszerárusok, fűszeres italokat, ételeket, kézműves termékeket árusító pavilonok kapnak helyet, míg a tér északi felére az ország borrégióiból érkeznek pincészetek. A programok között lesz extrém grill bajnokság, a rendezvényt pedig gyermekprogramok, jazz-koncertek színesítik – sorolja Fodor.

Csak pár nap pihenő jön, ugyanis május 16-tól öt napon át dübörög a 143 zenei, színházi, irodalmi és képzőművészeti programon vehetünk részt a Zsolnay-negyedben a Zsolnay Fesztiválon. A neves hazai fellépők mellett zenészek és művészek érkeznek az Egyesült Királyságból, Franciaországból, a Kongói Demokratikus Köztársaságból, Örményországból, Spanyolországból és Romániából. Fellép a Nouvelle Vague (F), a Che Sudaka (E), a Stereo MCs DJ Set (UK), Wattican Punk Ballet (ARM), Dolus Mutombo (RDC) a Zagar és a Besh o droM. Koncertet ad többek között Fábián Juli & Zoohacker, A Köztársaság Bandája, a Mrs. Columbo, a Jazzrael, a Budapesti Vonósok zenészei és A Magyar Zeneművészeti Társaság Kamaraegyüttese.

A családokat és gyerekeket több izgalmas és színes program is várja. A Bóbita Bábszínházban és a szabadtéri színpadán rengeteg bábelőadás, gyerekszínház várja a kicsiket és nagyokat, a Planetáriumban a csillagok közé lehet utazni. Az érdeklődők kipróbálhatják a játékkészítést, üvegfestést, a vállalkozó szelleműek „mesehőssé” változhatnak.

Fodorék újítottak a Sétatér Fesztválon is!

Hatalmas belvárosi dobásnak ígérkezik, hogy a POSzT és a Sétetér Fesztivál idén is együtt indul június 6-án, hogy utóbbi közel három éten át mozgassa meg a programfalókat. – Idén a harmincas és azon felüli korosztályt, valamint a családokat szólítottunk meg a Szent István téri, két színpados, gyerekjátszós, pavilonos eseménnyel. A zenei fellépők között lesz a Bikini, Somló Tamás, Marót Viki, de LGT-emlékestet tartanak. A kis színpadon pedig tribute-zenekarok húzzák el a nemzetközi bandák legismertebb nótáit. A tér északi oldalán lesznek az ételesek, míg a déli felén lampionos partiutcát hoznak létre. A gyerekkel érkezőket minden hétvégén várják a kicsiknek szóló programok is.

Alig áll meg az élet június végén pár napra, ugyanis egész júliusban naponta tíz helyen lépnek fel a vendéglátósok kerthelyiségeinél mini színpadokon akusztikus művészek, énekesek, hangszeresek. – Az ország legkülönfélébb helyeiről jön hozzánk több tucatnyi fellépő: ők kalapozásért vállalják a műsorokat, ételt, szállást pedig a vendéglősöktől kapnak. Minden nap lesz egy-egy országosan ismert meglepetésvendég. Az ő nevük viszont legyen titok – mondja a szervező.

A hangulatsziget egészen augusztus közepéig tart, hogy a nyaralások után az Örökség Napokra várják vissza a pécsi utcákra az embereket. A progresszív zenei fesztiválon a Punnany-koncert, a 30Y Szentimentálé országban egyetlennek számító szabadtéri fellépése mellett többek között a Supernem is színpadra áll. Az esemény ideje alatt lesz veteránautó találkozó, de családi programok, gyerekműsorok is szerepet kapnak.

A bemutatottakon kívül is akad még színes-szagos esemény az előttünk álló hónapokban: Pécs lesz például augusztus 10. és 17. között a EuroChoir helyszíne. Ezen 18-30 éves korú európai énekesek lépnek fel közös produkciókon. Szeptember 20-tól tíz napon át ismét a Pécsi Pezsgő Borfesztivál, majd annak záró hétvégéjén a az Európai Bordalfesztivál hívogatja a pincék szerelmeseit, hogy a szeptember 29-i Zeneszüret zárja a hosszúra nyúló pécsi nyarat.

[frame]

Pécs fesztiválnaptárra – Tavasz, nyár

Régiók koccintása

2013. május 8 – 12.

Széchenyi tér

A rendezvény elsősorban – az 2012-es évhez hasonlóan – az ország különböző borvidékeinek borait mutatná be fűszerezve az erdélyi, Szlovén és horvátországi Baranya pincészeteinek boraival. Célunk a bor- és a hozzá szorosan kapcsolódó gasztro-kultúra népszerűsítése, a kulturált borfogyasztás és a velejáró bor-ismeret átadása az érdeklődőknek.

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Pécsi Fűszer Ünnep

2013. május 11-12.

Jókai tér

Köztéri fűszerültetésekkel, városi grillező versenyekkel, kellemes hangulatú jazz estekkel ünnepeljük az új tavaszt.

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. május 11.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

Pécsi Egyházmegye

Gyalogos Zarándoklat

2013. május 11.

Szent István tér, Széchenyi tér, Irgalmasok utcája

Az idei évben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak mondható egyházmegyei gyalogos zarándoklat, mely során az egyházmegye hívei (fiatalok és idősek) együtt, imádságban teszik meg a Pécs és Máriagyűd közti 22 km-es utat, majd a Kegyhelyen közösen vesznek részt a Gyűdi Szűzanya oltalmában az ünnepi szentmisén.

 

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

II. Zsolnay Fesztivál

2013. május 16 – 20.

Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Fesztivált a kulturális célokra és küldetéssel újraálmodott hatalmas ipari műemlékegyüttes, a Zsolnay Kulturális Negyed nyitórendezvényeként 2012-ben szervezték meg első alkalommal, rögtön 15.000 látogatót csábítva  a Negyedbe.

A program a műfajok közötti átjárhatóságot kívánja felmutatni, a különböző művészeti ágak összefonódási pontjait keresi, a közös megnyilvánulás lehetőségeire épül, a kultúra szereplőinek és a kulturális területek innovatív bemutatására törekszik.

 

 

Pécsi Egyházmegye

Közösségek Ünnepe

2013. május 20.

Szent István tér

Az egyházmegye főpásztora hagyományteremtő szándékkal hív minden plébániai közösséget, lelkiségi csoportot, mozgalmat Pünkösdhétfőn az Egyházmegyei Közösségek Ünnepére, Pécsre – a Püspökség területére. Szeretettel várjuk  – plébánosaikkal együtt –  a családokat, fiatalokat és régebb óta fiatalokat erre a közös, vidám, ünnepi, játékos alkalomra. Legyen ez a nap örömünk napja.

 

 

Pécsi Kulturális Központ

Gyermeknap

2013. május 26.

Szilárd Leó park

A korábbi években megszokott módon benépesül a város legkedveltebb játszótere. Színpadi produkciók, játszóházak, társasjátékok, bohócok és minden, ami egy gyermeknapot színessé és látványossá tesz.

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Gyermeknap a Zsolnayban

2013. május 26.

Zsolnay Kulturális Negyed

 

 

Pécsi Egyházmegye

Úrnapi ünnepi szentmise, körmenet

2013. június 2.

Szent István tér, Széchenyi tér

A korábbi hagyományokat felelevenítve a Székesegyházban, Úrnapján celebrált szentmisét követően ünnepi körmenetben valljuk meg Krisztushoz való tartozásunkat. A Székesegyháztól induló, s a Belvárosi templom előtt imádsággal véget érő zarándoklatunk legyen reménnyel teli jel mindannyiunk számára.

 

 

Pécsi Kulturális Központ

Tanévzáró buli

2013. június 8.

Szilárd Leó park

A kamaszoknak szervezünk évzáró, bő egy napos programot, a színpadon délelőtt divatbemutató több standnál stílus tanácsadás, késő délutántól pedig pécsi ifjúsági zenei csapatok lépnek fel.

 

 

Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft.

Pécsi Országos Színházi Találkozó

2013. június 6- 15.

Sétatér, Jókai tér, Széchenyi tér, Színház tér, Király utca, Búza tér, Kossuth tér

2013. június 6 – 15. között várja Önt is a POSZT a magyar színházak legnagyobb nemzeti fesztiválja. 10 nap alatt több mint 200 program a színház és a társművészetek világából. Pezsgő belváros és számtalan színházterem szolgálja ki az érdeklődőket. Minden korosztály és ízlés megtalálja az őt érdeklő programot. Ne hagyja ki! Ha egyszer itt volt, garantált hogy jövőre is visszajön!

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Sétatér Fesztivál

2013. június 5 – 23.

Sétatér

A hagyományok szerinti gasztronómiai élményeket biztosító bor utca mellett igényes szórakozási lehetőség koncertekkel, bemutatókkal, gyermekprogramokkal.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. június 8.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

 

Pécsi Horvát Színház

Pécsi Nyári Színház

2013. június 15 – augusztus 11.

Káptalan utcai Szabadtéri Színpad, Anna udvar

Pécs ezer éves kulturális, továbbá Európa Kulturális Fővárosa hagyományaihoz kapcsolódva, ezen hagyományok fenntartása és fejlesztése. Célunk a helyi lakosság, mind a belföldi és külföldi, városunkba látogató vendégeink részére tartalmas ugyanakkor igényes könnyed nyári színházi, táncszínházi rendezvényeket létrehozni.

 

 

Filharmónia Dél- Dunántúli Nonprofit Kft.

VI. Egyházzenei Fesztivál

2013. június 22 – 30.

Szent István tér és a város templomai

A fesztivál az egyházzene sokszínűségét hivatott bemutatni. A programban fellépnek híres orgonaművészek, kórusok, régi-zenei együttesek. Az ökumenére törekvő fesztivál koncertjeivel, zenekari miséivel, különleges helyszíneivel meglepetéseket is tartogat a fesztiválra látogatóknak. Egy koncert erejéig a közönség számára is megnyílik a Püspöki Palota kertje. Misebort kóstolhatnak vagy Pécs legjelentősebb szakrális épületéről, a Bazilika tetején levő apostolok szomszédságából hallhatják a fúvószenekart, hogy toronyzenéjükkel a ritka élmények sorát gazdagítsák.

 

 

V V TEAM Kft.

Rockmaraton

2013. június 24-30.

Malomvölgy, Arborétum

Rock, haevy-metal koncertek hazai és külföldi fellépők tolmácsolásában.

 

 

IDResearch Kft.

ICWIP2013

2013. június 28 – július 7.

Kossuth tér, Szent István tér

ICWiP (International Culture Week in Pécs), amely az eltelt 16 év alatt egy igen nagyszabású és népszerű, Közép-Európát és az Alpok-Adria térségét is felölelő, tematikus nemzetközi tanulmányok nyári egyetemmé nőtte ki magát.

 

 

Pécsi Tudományegyetem

Oklevélátadó ünnepség

2013. július 5.

Széchenyi tér

Az PTE Egészségtudományi karon végzett hallgatók részére szervezett oklevélátadó ünnepség.

 

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Hangulatsziget Fesztivál

2013. július 5 – augusztus 10.

Király utca, Széchenyi tér, Irgalmasok utcája, Jókai tér

Belvárosi pódiumokon akusztikus koncertek, utcazenészek, utcaszínházak, néptáncosok, pantomimesek produkciói.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. július 6.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

Pécsi Tudományegyetem

PontOtt Parti

2013. július 22 – 25 (1 nap)

Széchenyi tér

Az egyetemi beiskolázási kampány keretében a felvételi ponthúzáshoz kapcsolódó Pont OTT Parti.

 

 

Pécsi Egyházmegye

Hungario

2013. július 24 – 28.

Pécs történelmi belvárosa

II. János Pál pápa a fiatalok megszólítását különösen fontosnak és szükségesnek tartotta, s immár közel harminc esztendeje annak, hogy Rómába hívta egy közös imádságra és ünnepre a fiatalokat a Megváltás Évének lezárása alkalmából. Az idei esztendőben Rio de Janeiro látja vendégül a világ minden tájáról odaérkező több százezer fiatalt. A nagy távolság miatt párhuzamos rendezvényt szervezünk Pécsett: mintegy kétezer fiatal érkezik városunkba, hogy a világtalálkozó programjait követve, s Pécs városát megismerve kapcsolódhassanak be a Rioban zajló eseményekbe.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. augusztus 10.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

EuroChoir 2013  
Időpont: Augusztus 10 – 17.

Kodály Központ

Az EuroChoir az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat egyik kiemelkedő kórusrendezvénye. Az EuroChoir igazi európai kórus: tagjai 18-30 éves európai énekesek, akiket meghallgatás útján választanak ki, hogy képviseljék országukat, és

 

 

 

akik a rendezvény alatt közös produkciót hoznak létre és adnak elő. Céljuk: megismerni a lenyűgözően színes kulturális dimenziókat és megerősíteni a fiatal résztvevőkben az európai gondolat hitét.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Déli Kapu Fesztivál

2013. augusztus 17-19.

Szent István tér

Nemzetközi és régióbeli tánccsoportok találkozója, nagyszínpadi produkciókkal és a megszokott vendéglátókkal a sétányon.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Magyarok Kenyere Ünnep

2013. augusztus 20.

Szent István tér

Városi rendezvény az előző évek hagyományai alapján.

 

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Szamárfül Családi Fesztivál

2013. augusztus 24 – 25.

Zsolnay Kulturális Negyed

A nyári fesztivál központi témája a játék. A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nkft. olyan komplex, minőségi programot nyújt, ahol „semmi sem lehetetlen”. A gyerekek együtt játszanak ép és sérült társaikkal, a szülők együtt játszhatnak gyerekeikkel, játszanak a természet csodáival, állatokkal, és a Bóbita Bábszínház különleges bábjaival.

 

 

Pécsi Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál Alapítvány és a Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft.

I. Metamorfózis Bábfesztivál

2013. augusztus 24 – 28.

Széchenyi tér, Janus P. u., Szent István tér, Kórház tér, Ferencesek u., Jókai tér, Perczel u., Lyceum., Király u., Zsolnay Kulturális Negyed

A Pécsi Nemzetközi Bábfesztivál megújítására törekedve, új koncepcióval, a bábművészet határait feszegetve kívánunk új néven nemzetközi bábfesztivált elindítani. A minőséget szem előtt tartva szeretnénk létrehozni egy olyan rendezvényt melyben az alkotó ember átalakító kreatív képessége kap hangsúlyt. A fesztiválon “csecsemőszínházi” és felnőtteknek szóló kísérleti előadások, szabadtéri produkciók, kiállítások lesznek, melyeket szakmai beszélgetések, konferenciák kísérnek.

[/frame]

 

 

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Pécs Város Napja

2013. szeptember 1.

Széchenyi tértől a Zsolnay Kulturális Negyedig

Magyarország első egyetemét Pécsett, 1376. szeptember elsején alapították, amely Pécs város napja is. E jeles nap minden évben szentmisével kezdődik, melyet a Lyceum templomban tartanak, majd ezt követően ünnepi közgyűlés keretében kerül sor a kitüntetések, díszpolgári cím átadására a Pécsi Nemzeti Színházban. Továbbá Pécs Város Napja hivatalos programjai között szerepelnek a bányásznapi megemlékezések, koszorúzások A nap zárásaként este díszhangverseny várja a vendégeket a Kodály Központban.

 

 

Pécsi Kulturális Központ

II. Diákcsemege Fesztivál

2013. szeptember 1.

Uránbányász tér

A jubiláló Bánki Donát Utcai Általános Iskola évfordulója alkalmából és a 2012-es városrészi tanévnyitó mintájára rövid műsort szervezünk az iskola kezdés első délutánján Uránváros „fő terén”.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013.szeptember 7.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Lassan a testtel fesztivál

2013. szeptember 7.

Kossuth tér

Nyár búcsúztató, lelassító fesztivál világzene, pécsi filmetűdök vetítése, néma filmek megzenésítése élőben.

 

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. – Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Örökség Fesztivál – Kulturális Örökség Napjai

2013. szeptember 12 – 22.

Szent István tér, Cella Septichora, Középkori Egyetem, Zsolnay Kulturális Negyed

Pécs városa mellett a tágabban értelmezett régió értékeit is meg lehet tekinteni. Autóbuszos kirándulások keretében lehet ellátogatni az Árpád-kori templomokhoz, a környék természeti értékeihez, de a kisjakabfalvi Konrád házba, a nagytótfalui iskolamúzeumba, és a nagyharsányi szoborparkba is.

Pécsett nagy sikere van a tematikus sétáknak is, ahol a város egy-egy történelmi korszaka, népcsoportja, nagy hírű családja ad alkalmat arra, hogy szakember vezetésével emblematikus helyszínekre látogassunk.

 

Pécsi Egyházmegye

Nyitott templomok éjszakája

2013. szeptember 14.

Az éjszaka folyamán nyitva maradnak a templomok ajtajai, s a csendes áhítat különböző formáival találkozva (vetítés, muzsika, elmélkedés, felolvasás) lehetünk részesei e különleges alkalomnak.

 

 

Pécsi Egyházmegye

Ars Sacra

2013. szeptember 14 – 22.

Szent István tér, Széchenyi tér, Kossuth tér, Jókai tér, Színház tér

A Szakrális Művészetek hetében a város több pontján több kulturális esemény, kiállítás, koncert, előadás, interaktív találkozó keretében szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az egyház kulturális értékeit felvonultató, bemutató rendezvénysorozat.

 

 

ACONA Kft.

II. Pécsi pezsgő Borfesztivál

2013. szeptember 20-29.

Széchenyi tér

A hazai borfesztivál szervezési hagyományokkal szakító kulináris fesztivál magyar és külföldi résztvevőkkel.

 

 

Csemege AMPM Kft (Pécsi Tudományegyetem)

Pécs City Karnevál

2013. szeptember 21.

Széchenyi tér, Janus P. u., Szent István tér, Kórház tér, Ferencesek u., Jókai tér, Perczel u., Lyceum., Király u.

A rendezvény karneváli felvonulásra és a csapatok közötti versenyekre épül, amely látványos és szórakoztató a szemlélőként résztvevők számára is. Jókedvű, táncos-zenés utcabál nemzetközi résztvevőkkel, izgalmas zenei programokkal és látvánnyal.

 

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

XVII. Európai Bordalfesztivál 2013.

2013. szeptember 27-29.

Kodály Központ, Széchenyi tér

A huszadik jubileumi fesztivál programja hagyományosan pénteken, Villánykövesdi és Villányi programokkal indul. Szombaton Pécsett a Kodály Központban folytatódik a program, délután Prémium Bormustra kerül megrendezésre, ezt követően 19 órakor kezdődik a Gálaest. Vasárnap délelőtt a kórusok a Villány-Siklós Borút településein adnak koncerteket, délután pedig a Bor és Dal Ünnepe keretében részt vesznek a Kossuth térről induló felvonuláson, melyet a Széchenyi téri fellépések zárnak.

 

 

 

Filharmónia Dél-Dunánántúli Nonprofit Kft.

Zeneszüret Fesztivál

2013. szeptember 28 – október 10.

Király utca, Ferencesek utcája, Citrom utca, Kossuth tér, Széchenyi tér, Színház tér, 48-as tér, Kálvária domb

A Zeneszüret Fesztivál puttonyában izgalmas zenei csemegék, fantasztikus koncertek várják a klasszikus zene szerelmeseit Pécsett. A zene időnként átlépi megszokott kereteit és a koncertterem falai közül kilépve a klasszikus zene Pécs „zenelépcsőin”, az utcákon, tereken szerez örömteli pillanatokat az arra járóknak. Kiállítóterekbe, színházi előadásokba, mozi vetítésekbe csempésződik be és hatja át a város hangulatát.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. október 5.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Aradi Vértanúk Napja

2013. október 6.

Szent István tér, Széchenyi tér, Jókai tér, Kossuth tér, Színház tér, Aradi Vértanuk útja, 48-as tér

Városi rendezvény az előző évek hagyományai alapján

 

 

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Geotóp Nap

2013. október 12.

Tettye tér

A földtudományi értékek és azok védelmének bemutatása.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Az 1956-os Forradalom Ünnepe

2013. október 23.

Szent István tér, Széchenyi tér, Jókai tér, Kossuth tér, Színház tér, Aradi Vértanúk útja, 48-as tér

Városi rendezvény az előző évek hagyományai alapján

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Az 1956-os forradalom leverésének emléknapja

2013. november 4.

Szent István tér, Széchenyi tér, Jókai tér, Kossuth tér, Színház tér, Aradi Vértanuk útja, 48-as tér

Városi rendezvény az előző évek hagyományai alapján

 

Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

47. Mecsek Rallye, Historic Európa Bajnokság és Országos Bajnokság

2013. november 7 – 9.

Széchenyi tér, Irgalmasok útja, Hunyadi út, Kossuth tér

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. november 9.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

II. Sütőtök Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben

2013. november 9 – 10.

Az idén 2 naposra bővülő programsor a régió hagyományait eleveníti fel Márton naptól Luca napig. Táncház, koncert, vetélkedők, népi játékok, vurstli, falusi kézműves foglalkozás, a pécsi iskolák tökfaragó versenyének eredményhirdetése, jótékonysági tök-áruda, a régió ízei, téli italok gyerekeknek és szülőknek. Gondtalan családi szórakozás, egy igazi téli fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Harmadik Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

2013. november 29 – december 24.

Kossuth tér, Széchenyi tér

A hagyományos adventi készülődés része a kézműves vásár és a téli ízeket kínáló vendéglátók sora, s emellett az igényes szórakozási lehetőség koncertekkel, bemutatókkal, meglepetésekkel, gyermekprogramokkal az advent jegyében.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Belvárosi Design Vásár

2013. december 7.

Jókai tér

Helyi művészek, alkotók képző és iparművészeti vására.

 

 

Pécsi Egyházmegye

Pécsi Advent

2013. december 7 – 20.

Székesegyház

A hagyományoknak megfelelően várjuk a város, megye fiataljait, művészeit, kisiskolásait, középiskolásait, gimnazistáit, tanárait, hogy az adventi készület jegyében „elhozzák ajándékaikat ”(koncertek, szóló estek, kórusok, adventi műsorok) a Székesegyházba.

 

 

 

Pécsi Kulturális Központ

Mindenki Karácsonyfája

2013. december 14.

Szilárd Leó park

Az Uránváros központjában álló „Mindenki Karácsonyfája” évről évre visszatérő rendezvényhelyszínünk. A karácsonyt megelőző hétvégén, a hangulat ébresztésére, az ünnep meghittebbé tételére rövid műsorral, forró teával és kézműves foglalkozással készülünk. A program megszólítja az utca járókelőjét, felkelti figyelmét, és a karácsonyi rohanásban egy kis nyugalmat és családiasságot közvetít.

 

 

Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft.

Városi Szilveszter

2013. december 31.

Kossuth tér

Óévbúcsúztató színes, szabadtéri esemény koncertekkel és rengeteg vidámsággal.