Irányt váltott a forgalom Letenyénél

Irányt váltott a forgalom az elmúlt hét végén a letenyei magyar-horvát határátkelőknél, a korábbi hetekkel ellentétben ezúttal már befelé érkeztek többen – derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság forgalmi adataiból.

hirdetés

Míg a korábbi hetekben dinamikusan emelkedett a Horvátországba utazók száma, addig az elmúlt hét végén már többen voltak azok, akik Magyarországra érkeztek. Több mint 143 ezer utas lépte át a határt a múlt péntektől vasárnapig, csaknem négyezerrel több, mint az azt megelőző hétvégén. A letenyei autópálya-átkelőn és a régi 7-es főúton lévő közúti átkelőn együttesen az elmúlt napokban csaknem 76 ezren érkeztek Magyarországra, míg kifelé 67 ezer utas lépte át a határt.

A korábbi hétvégén csaknem 60 ezer volt a belépők száma, míg kifelé megközelítően 80 ezren utaztak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság már a hétvége előtti napokban arra figyelmeztette az autósokat, hogy az eddigieknél nagyobb torlódás várható a magyar-horvát határon.

Helyszíni tapasztalatok szerint kifelé elsősorban a tengerpartra igyekvő magyar, valamint a nagy számú cseh, szlovák és lengyel, továbbá számos ukrán, orosz és román nyaraló miatt, befelé pedig a Forma-1-re érkező nézők miatt lehetett nagyobb forgalomra számítani. Az átlépők számának emelkedése ellenére a jelentős torlódás elmaradt, ki- és belépő oldalon egyaránt rövid várakozási idővel léphették át a határt az utazók.

Hirdetés