Iskolai szurkálás: életveszélyben az egyik diák

Súlyos, életveszélyes állapotban van az a tizenéves fiú, akit társa szúrt meg Tiszaújváros középiskolájában, jelenleg a megyei kórházban műtik – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

hirdetés

Megszúrta két társát egy fiú a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszaújvárosban, az Eötvös József Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium épületében szerda délelőtt.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a fiú az iskola mosdójában szúrt meg egy 13 és egy 14 éves diákot. A 13 éves fiú súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel vitték a megyei kórházba. A 14 éves fiú könnyebb sérüléseket szenvedett.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató-főorvosa az MTI érdeklődésére közölte: a műtét alatt lévő fiú állapotáról a szülők kérésre részletes tájékoztatást nem adhat.

Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, aki megválasztása előtt az intézmény igazgatója volt, az MTI-vel azt közölte: megdöbbent a történteken, és szurkolnak a diák felépüléséért. Ilyen még soha nem történt Tiszaújvárosban – mondta, hozzátéve: bízik abban, nem is lesz hasonló eset. Tudomása szerint a megszúrt diák állapota stabil – jegyezte meg a helyszínen tartott rögtönzött tájékoztatóján.

Az iskolából a tanulókat déli 12 óra előtt hazaengedték, közülük többen is azt mondták: úgy tudják, a késelő fiú nyakon és hátba szúrta 7-dik évfolyamos társát, a 9-dik évfolyamos fiú pedig a karján sérült meg.

Ezt a rendőrség nem erősítette meg, miként hivatalosan azt sem tudni, hogy a késelő fiút elfogták-e.

A helyszínelés még tart.