Ismét programözön, kézműves vásár a hétvégi Pécsi Adventen!

Akit csak most ért el a karácsonyi láz vagy hétvégén kikapcsolódna, azoknak a következőket kínálja a pécsi Adventi Vásár.

hirdetés

Szombaton például délelőtt 10:30-12:00-ig a belváros több pontján kutathatják kicsikés nagyok a Mikulás-segédeket, s ha eléggé szemfülesek vagyunk akár 10 Mikulás Segéddel is találkozhatunk! Látszólag szobroknak álcázzák magukat, de ha a énekelnek vagy szavalnak nekik, életre kelnek, és szaloncukorral kedveskednek. Pontban délben pedig egy igazi Mikulás–össztáncot ropnak a Széchenyi téren.

Nem telhet el Advent valódi csodák és meglepetések nélkül! Mindannyian várjuk, hogy szívünkben megmozduljon az a pici bizsergető érzés, ami olyan széppé, különlegessé, meghitté, emlékezetessé teszi évről évre az Ünnepet! Aki szeretne átélni egy varázslatot, és kíváncsi egy emlékezetesnek ígérkező, látványos eseményre, az ne mulassza el, és feltétlenül legyen a Széchenyi téren 2012. december 16-án vasárnap délután 16:00 óra tájban. A Pécsi Fesztiválszervező NKft. szervezésében megrendezett Második Adventi Kézműves és Mesevásár kiemelt programján nem lesz más dolgunk, mint hogy figyeljük, észrevegyük és befogadjuk a csodát!

Vasárnap este hét órától a Zengő Együttes karácsonyozik a kilátogatókkal a Belvárosi templomban rendezendő koncerten. Az 1983-ban alakult népzenei együttes megújult felállásban lép fel vasárnap este, adventi műsorukban a magyar népzene szakrális hagyományaiból válogatnak különleges, ritkán hallható gyöngyszemeket. A tekerőlant, koboz, duda, citera és népi vonósok megjelenése e miliőben sajátos adventi hangulatot ígér.

Koncertjükön a nyelvterület szinte valamennyi tája megszólal a Palócoktól Székelyföldig, Rábaköztől a Moldvai csángókig. Belépődíj nincs!

Népi Játszótér Mozsgóról:

Vajon milyen lehetett régen gyereknek lenni? Amikor régi idők játékairól beszélünk akkor a modern kort megelőző, szórakozást szolgáló és csoportosan végezhető, örömteli foglalkozásokra gondolunk! Régi korokat idéző, falusi, vagy paraszti közösségekben ismert és gyakorolt, cseppet sem unalmas játékokkal ismerkedhetünk meg 2012. december 16-án vasárnap délelőtt 10:00-18:00-ig a Kossuth téren.

Kossuth téri kedvcsináló:

Népszerű közösségi portálokon – közeledve Ünnephez- egyre gyakrabban jelennek meg olyan felhívások, melyek arra ösztönöznek bennünket, hogy a tucat-termékeket forgalmazó multik helyett részesítsük előnyben az igényes, egyedi, kézműves árukat! Ezzel a tudatos vásárlói magatartással egy részről különleges meglepetéseket vásárolhatunk, más részről köztünk élő, dolgos, hétköznapi Anyukáknak és Apukáknak segítünk abban, hogy be tudják fizetni gyermekeik ebédjét, a külön órákat, kifizethessék számláikat. Nos, akik átérzik az itt leírtak jelentőségét, és ennek fényében indulnak ajándékot vásárolni, azoknak idén sem kell csalódniuk a kínálatban. A Pécsi Fesztiválszervező NKft. szervezésében, a Második Adventi Kézműves és Mesevásár egyik helyszínén, a Kossuth téri Kézműves vásáron idén is színvonalas, gazdag választékkal várjuk az arra látogatókat. Megcsodálhatjuk a hagyományos kézművesek és népi iparművészek munkáit, s emellett a különleges ízeket kedvelők sem csalódnak a kínálatban. Arra biztatunk tehát mindenkit, látogasson ki a Kossuth téri kézműves utcába, és válogasson kedvére a mutatós és finom termékek özönében!