Jegybank-törvény, házszabály: kedden is ülésezik az Országgyűlés

A tervezett hétfő mellett kedden is tart ülést az Országgyűlés a jövő héten: a képviselők jegybank-törvény és a házszabály módosításáról szóló javaslatok részletes vitái mellett a közszolgálati tisztségviselőkről szóló törvényjavaslat részletes vitáját is lefolytatják egyenként 4 óra 20 perces időkeretben – ismertette a házbizottság pénteki döntését az Országgyűlés sajtófőnöke az ülést követően az MTI-vel.

hirdetés

Altorjai Anita azt már a keddi házbizottsági ülés után bejelentette, hogy a december 19-ei ülésnapon az interpellációs időszakot követően főként módosító indítványokról szavaz először a Ház, ezt követően pedig zárószavazásokra kerül sor.

Ekkor döntenek a képviselők a nemzetiségek jogairól, a helyi önkormányzatokról, a szakképzésről, a köznevelésről, a közszolgálati tisztviselőkről, a megváltozott munkaképességűek ellátásáról, a villamos energiáról, valamint a honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról és szolgálati viszonyáról, emellett a jövő évi költségvetésről lesz zárószavazás.

Altorjai Anita közölte azt is: várhatóan december 23-án ülésezik utoljára az Országgyűlés, de ennek az ülésnapnak a napirendjéről a december 19-én ülésező Házbizottság dönt majd.