Jobbik: a cigányság ügyében véget kell vetni a “vakság korszakának”

A Jobbik szerint véget kell vetni a “vakság korszakának” és ki kell mondani, hogy a cigányságot Magyarországon nem a magyar társadalom előítéletességétől kell megmenteni, hanem önmagától – jelentette ki Volner János képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Az ellenzéki politikus leszögezte: “az állam által a bankoknak kiszolgáltatott középosztály egyre vékonyodik és már nem csak kedve nincs, hanem anyagi lehetősége sem arra, hogy a sorozatos kudarcba fulladt romaintegrációs programokat a továbbiakban a saját adóforintjaiból finanszírozza”. Hozzátette: a demográfiai adatok szerint 2050-re a munkaképes lakosság minden második tagja cigány lesz, “az ország pedig lakhatatlanná és gazdaságilag finanszírozhatatlanná fog válni”.

Volner János hangsúlyozta, az elmúlt egy évben tulajdonképpen minden bűncselekmény száma nőtt, a kormány rendvédelmi és bűnmegelőzési tervei szerinte teljes kudarcot vallottak. A Jobbik követeli, hogy a visszaélések nagy száma miatt a cigányoknak juttatott állami, alapítványi és önkormányzati támogatásokat a juttatás előtt és utána is monitorozzák, hogy tudni lehessen, mi történik a pénzzel. “Jelenleg ugyanis a roma integrációra szakosodott intézményrendszer nem kis részben maga is cigánybűnözőkben áll, akik elteszik ezeket a forrásokat” – tette hozzá Volner János.

A Jobbik kitart a szociális kártya bevezetésének és a szakosodott rendőri egységek létrehozásának terve mellett is.