Jobbik: a kormány feléli a magán-nyugdíjpénztári vagyont

A Jobbik szerint a kormány feléli a magán-nyugdíjpénztári vagyont.

hirdetés

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy követelik az új alaptörvényben is megfogalmazott szülőtartási járadék bevezetését, az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlás rendszer azonnali megteremtését és a közpénzek, így különösen a nyugdíjcélú megtakarítások ésszerű gyarapítását.

Volner János szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott félrevezette a közvéleményt, amikor sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormány nyugdíjvédelmi programja “biztonságba helyezte” a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket. A “biztonságba helyezés” a jobbikos politikus szerint azt jelenti, hogy a pénztártagok gazdasági kényszerhelyzetbe hozásával az államkasszába visszaterelt magán-nyugdíjpénztári vagyont rohamos ütemben éli fel a kormányzat.

A Fidesz országgyűlési képviselői által megszavazott költségvetésből kitűnik, hogy idén 529 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári vagyont költ el Magyarország. Ez a tendencia folytatódik jövőre is, egészen addig, amíg van mit elkölteni ebből a vagyonból – olvasható a frakcióvezető-helyettes közleményében.

Volner János szerint míg a szocialisták hitelekkel adósították el az országot, addig a Fidesz-kormány a hitelek felvétele mellett feléli a megtakarításokat is. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a kormányzati propagandagépezet a vagyonfelélést sikerként kommunikálja – fogalmazott a ellenzéki politikus. Az elöregedő, csökkenő lélekszámú magyar társadalom több millió tagjára az időskori nyomor vár, mivel az elköltött pénzből nem fognak Orbán Viktor 2010-es ígéreteire hivatkozva évtizedek múlva nyugdíjat kapni – fogalmazott.