Jobbik: korlátlanul bevethetővé válnak a külföldi rendőrök

A Jobbik szerint a kormány által jegyzett rendészeti törvényjavaslat alapján korlátlanul bevethetővé válnak Magyarország területén a külföldi rendőrök. Az ellenzéki párt közleményében úgy fogalmaz: a “külföldi rendőrök bevetése ügyében szánalmasan magyarázkodik a kormány”.

hirdetés

A Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese által jegyzett közlemény szerint a kormány az idegen rendőrökből álló intervenciós egységek tevékenységi körét nem is kívánja korlátozni. Mint írta, az általa benyújtott módosító javaslatok a külföldi rendőrök magyarországi alkalmazhatóságát próbálták meg keretek közé szorítani, megtiltva számukra a tömegoszlatásokban való részvételt.

Ezeket a fideszes többség a honvédelmi bizottság ülésén egytől egyig leszavazta, így – ha az Országgyűlés is igent mond a tervezetre – semmiféle törvényes akadálya nem lesz a külföldi rendőrök tömegoszlatásokban történő bevetésének – hívja fel a figyelmet a jobbikos politikus.

Hozzáteszi: a törvényjavaslat lehetőséget teremt arra is, hogy szinte bárkire, még egy egyszerű gárdistára vagy akár az ismerőseire is ráhúzható legyen az, hogy terrorszervezetet támogat. Velük szemben pedig bevethetővé teszi a titkosszolgálati eszközök teljes tárházát.

“A törvényjavaslatban szereplő kormányzati tervek nem csupán emberi méltóságunkat sértik, hanem hazánk függetlenségét és a népakarat kinyilvánítását is veszélyeztetik” – fogalmaz a közleményben Volner János.