Jogerősen pert nyert a Sláger Rádió az ORTT ellen

Jogerősen pert nyert a Sláger Rádió az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen – közölte Jakus László, a Sláger Rádió pénzügyi igazgatója szerdán az MTI-vel.

hirdetés

Mint közleményében írta, a Fővárosi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a Fővárosi Bíróság januári ítéletét, amely szerint az ORTT már be sem fogadhatta volna a Neo FM pályázatát, ezért nem nyilváníthatta volna nyertessé, és nem is köthetett volna a céggel műsorszolgáltatási szerződést sem.

A Sláger Rádió “elvárja” az ORTT-től, hogy a jogerős ítéletben foglaltaknak tegyen eleget, azaz haladéktalanul mondja fel a Neo FM műsorszolgáltatási szerződését, és hozzon jogszerű döntést az országos rádiós frekvenciapályázatok ügyében.

“Ennek eredménye a Sláger Rádió meggyőződése szerint csak az lehet, hogy a Sláger Rádió visszakapja frekvenciáját” – írta a pénzügyi igazgató.

Az Országgyűlés meghosszabbított ülésszaka lehetőséget biztosít arra, hogy a Parlament megválassza az ORTT hiányzó tagjait, és így a választások óta működésképtelen testület ismét felálljon, és eleget tegyen a jogerős bírósági döntésnek” – szögezte le. Hozzátette: a Sláger Rádió készen áll arra, hogy pályázatának törvényes elbírálása esetén azonnal megkezdje műsorszolgáltatását.

A Fővárosi Bíróság január 19-én hirdetett határozatot a Sláger Rádió kontra ORTT, FM1 perben. A szóbeli indoklás szerint az ORTT jogellenesen fogadta be azt a frekvenciapályázatot, amelynek eredményeként az FM1 konzorciummal kötöttek műsorszolgáltatási szerződést. A bíróság szerint jogellenes volt, hogy az ORTT nem zárta ki alaki érvénytelenség miatt az FM1-t, hanem pályázatát érdemben elbírálta, és vele szerződést kötött.

Az FB ugyanakkor az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kérelemnek nem adott helyt.