Kábítószer-terjesztő családon ütöttek rajta a rendőrök Nyíregyházán

Kábítószer-terjesztő családon ütöttek rajta a rendőrök Nyíregyházán; a drogot a férj, a feleség és 15 éves lányuk közösen árulták – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

hirdetés

A nyomozók az akcióosztály kommandósaival együtt csütörtök este ütöttek rajta a családon, és a házkutatás során 150 gramm marihuánát, 50 grammnyi ecstasy tablettát, valamint számos, az adagoláshoz szükséges eszközt foglaltak le – mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint a rendőrök néhány másodperc alatt behatoltak a család lakásába, a gyanúsítottak azonban még megpróbálták eltüntetni a nyomokat, a vécén lehúzni a kábítószert. Az ingatlanon a rajtaütéskor a háziakon kívül két kisgyermek, valamint több más személy, köztük valószínűleg vásárlók tartózkodtak – tette hozzá a szóvivő.

Az akció során szinte minden helyiségben, a gyermekszobában, a hálóban és a vécében is találtak drogot. A kutatásban kábítószer-kereső kutya is segítette a rendőröket. A 37 éves férjet és feleségét őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. A 15 éves lányuk – aki a jelenlegi adatok szerint nemcsak a kábítószer-terjesztésében segédkezett, hanem maga is fogyasztotta a drogot -, valamint a vásárlók szabadlábon védekezhetnek. Az utóbbiak tucatnyian vannak, kisebb mennyiségben kábítószert is találtak náluk – mondta Fülöp Gergely. A százados szólt arról is, hogy javában tartott a házkutatás, amikor besétált egy bódult állapotban lévő fiatal; tagadta vásárlási szándékát, de szervezetében a gyorsteszt drogot mutatott ki.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci árát 750 ezer forintra becsülik a nyomozók.