Kerékpárgyárat épít Esztergomban a Neuzer

A Neuzer Kft. 6.500 négyzetméteres hasznos alapterületű csarnokot épít fel az Esztergomi Ipari parkban, ahol egy műszakban 800 kerékpárt tudnak előállítani – tájékoztatta az MTI-t a társaság ügyvezetője.

hirdetés

A Neuzer cégcsoport Magyarországon közel 160 főt foglalkoztat, forgalma 2009-ben meghaladta a 3 milliárd forintot. A Neuzer 2009-ben 100.000-nél több biciklit értékesített, főként Nyugat-európai országokba, termelését 10 százalékkal növelte. A felépülő új üzemben a korábbi kettő helyett négy gyártósort tudnak elhelyezni, így rugalmasabban reagálhatnak a megrendelői igényekre. A cég minden modelljét Magyarországon fejlesztik és minden évben frissítik a kínálatot – közölte Neuzer András ügyvezető.

A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik, valamint egy összeszerelést végző leányvállalat, amely tisztán szlovák tulajdonú, azonban minden alkatrészt a Neuzer Kft-től vásárolnak. A romániai vállalat évente 8-10.000 kerékpárt értékesít, a szlovákiai társaság 15.000 darabot.

Az ügyvezető kiemelte, vállalatirányítási gyakorlatában különös figyelmet fordít az önállóság megőrzésére. Nem kötnek szerződést 20.000-nél nagyobb darabszámot rendelő ügyfelekkel, mert a több kis vevő hosszú távon stabilabb üzletmenetet eredményez.