Keresik a Hungária úti rablókat

Rablót keresnek rendőrök. Felhívás:

hirdetés

„A Pécsi Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettesek (2fő) ellen, akik 2012.03.10-én 11:57 óra és 12:22 óra közötti időben vásárlóként léptek be a Pécs, Hungária út 4. szám alatti zárszaküzletébe, ahol ezt követően elfordították a nyitva tartást jelző táblát, bezárták az üzletet, majd az eladót bántalmazták és elvették a pénzét.  Az ismeretlen tettesekről rendelkezésre álló személyleírás: -Az egyik személy kb. 30-40 éves, magas, vékony testalkatú, átlagos hosszúságú sötét hajú, fehér  bőrű férfi.

A másik személy kb. 30-40 éves, a társánál alacsonyabb, tömzsibb testalkatú, átlagos hosszúságú    sötét hajú, fehér bőrű férfi. A rendelkezésre álló adatok szerint mindkét személy ápolatlan megjelenésű, a történtek alkalmával sötétkékes színű dzsekit valamint farmernadrágot vagy kék színű munkásnadrágot és munkáscipőt viseltek.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint az elkövetők a bűncselekményt megelőzően a Jászai Mari út irányából haladtak a Kórház tér felé, majd percekig az elkövetés helyszínével szemközti, Pécs, Hungária u.1-3. számú pékség ill. családi ház oldalánál várakoztak és az utolsó vásárló távozását követően az úttesten keresztben átgyalogolva mentek be a zárszaküzletbe. A bűncselekmény elkövetése után az elkövetők a Hungária útnak ezen, páros számozású oldalán haladtak visszafelé gyalogosan a Nagy Jenő utca irányába.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők feltételezhetően a bűncselekmény elkövetésének környezetében lakó, ott hely és személyismerettel, rokonsággal rendelkező személyek, mivel tisztában voltak az üzlet nyitva tartásával és forgalmával, a sértett szokásaival.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában egy járókelő próbált az üzletbe bejutni, azonban mivel látta a “zárva” táblát és az ajtó is zárva volt, ezért távozott.  Az üzlet mellett lévő “100 éves borozó” előtt is állt két egyelőre ismeretlen személy.

Tekintettel a fentiekre, kérjük, hogy a zárszaküzletben a fenti alkalommal vásárolni szándékozó illetve a borozó előtt beszélgető személyek, valamint akik a megadott személyleírású elkövetőkkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályán a Pécs, Vargha D.u.3.II.em.207-es irodában, vagy a (72) 504-400/12-92-es (12-64-es) telefonszámon, vagy hívják az ingyenesen hívható 107 segélyhívót.  A bejelentő személyét a rendőrség bizalmasan kezeli.”   

Pécsi Rendőrkapitányság