Keserű keselyűtapasztalatok: nem halad a holttest-kerestetés

Nemigen halad a keselyűs holttestkeresés Németországban, Sherlockot, az “első fecskét” nem érdekli a dolog.

hirdetés

Két hónappal ezelőtt vágott bele a rendőrség Alsó-Szászországban a keselyűokításba, hogy könnyebben rábukkanjon emberi holttestekre. A dögevő madarak képzése a walsrodei madárparkban folyik, előnyük a kutyákkal szemben az (lenne), hogy sokkal gyorsabban végig tudnak pásztázni a magasból nagy területeket. Bár a madarak általában a látásukra hagyatkoznak élelmük felderítésében, a keselyűknek jó a szimatjuk is.

Úgy tűnik, hiába. A tervbe vett részleg háromfős és nagyon jónevű: Sherlock, Miss Marple és Colombo van a csapatban. (Valamennyien regény-, film- és tévébeli mesterdetektívek.) Csakhogy Sherlock, az első tanonc nem váltja be a reményeket: félénk, lusta, összetéveszti az emberi tetemet az állatival, repülés helyett jobban szeret járkálni és az egész feladat nemigen érdekli.

Ráadásul Sherlocktól azt remélték, hogy majd ő fogja betanítani Miss Marple-t és Colombót, pontosabban, hogy az utóbbi kettő utánozni fogja őt, és így eltanulja tőle a halott(kém)lelési “szakmát”.

Akadnak, akik örülnek a kudarcnak, mert szerintük dögevők alkalmazása hullagyalázás, találat után a keselyűk  “kikezdhetik” a halottat – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.