Kevesebb külföldi volt Horvátországban májusban

Májusban kevesebb turista töltötte az idejét Horvátországban mint tavaly, a csökkenő adatok mellett azonban növekedett a magyar látogatók vendégéjszakáinak száma – közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője kedden az MTI-vel.

hirdetés

Marin Skenderovic elmondta: a forgalom májusi csökkenése ellenére az első 5 hónapban így is több vendég kereste fel Horvátországot, mint a múlt év elején. Idén összesen csaknem 1,8 millió vendég 5,6 millió éjszakát töltött az országban, ami a turisták számának 4 százalékos, a vendégéjszakák mennyiségének pedig 2 százalékos növekedését mutatja.

Májusban a tavalyinál 5 százalékkal kevesebb külföldi 8 százalékkal rövidebb ideig tartózkodott Horvátországban. A 798 ezer turista 2,8 millió éjszakát maradt az adriai országban.

Magyarországról ugyanebben az időben 7 százalékkal kevesebb, 11,2 ezer vendég érkezett, de ők 2 százalékkal hosszabb időt, 39 ezer éjszakát töltöttek el. Összességében a magyar turisták száma az év első öt hónapjában ugyancsak növekedést mutat: 1 százalékkal, 22,5 ezerre nőtt a vendégek és 7 százalékkal, 70,5 ezerre emelkedett a vendégéjszakák száma.