Kosz és mocsok a városi konyhákon + Galéria! + Szavazás

Döbbenetes fotók birtokába jutott a PécsMa.hu! Ezek szerint elképesztő kosz és mocsok, egymásra hányt edények, tálak, falból kilógó vezetékek, rozsdás mosogatók és fertőzésveszély volt jellemző a városi közkonyhákra. A képek borzasztóak, különösen, ha tudjuk, hogy ezekben főztek a pécsi gyerekeknek és időseknek.

hirdetés

A képeken az látszik, hogy a konyhák elképesztő mocskosak, az edények jobb esetben rozsdásak, rosszabb esetben a rászáradt ételmaradéktól piszkosak, a konyhai gépeket fekete kosz borítja. A falak penészesek, ismeretlen létől úszik a padló, csempéket pedig csak nyomokban látni, mert a többi leesett a vakolattal együtt.

 

A legdurvább fotók az Árpád Fejedelem Gimnáziumból, a Megyervárosi Iskola Anikó utcai egységéből, a Városközonti Iskola és Óvódából, valamint ennek Papnövelde és Mezőszél utcai egységeiből, valamint a Budai Városkapu Iskola Bence József utcai egységéből érkeztek.

A döbbenetes fotókat látva kerestük az előző üzemeltetőket, a Mevid (Mecsekvidéki Vendéglátó) Zrt., illetve a Környezetvédő Kft. vezetőit – akik néhány napja adták át a konyhákat egy új cégnek, de egyelőre egyetlen illetékest sem találtunk, aki nyilatkozni tudott volna. Utóbbi cégnek egyébként egyik tulajdonosa Hering Gyula, az MSZP korábbi önkormányzati képviselője is.