Kötelező: csütörtök éjfélig lehet felmondani a meglévő szerződéseket

Akiknek január 1. a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) fordulónapja, csütörtökön éjfélig mondhatják fel a meglévő biztosítójukkal a szerződésüket, és december utolsó napjáig köthetik meg az újat – hívta fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. szerdán.

hirdetés

Aki alkuszon keresztül vált biztosítót, annak a felmondását legtöbb alkusz csak szerda éjfélig fogadja el, hogy legyen ideje eljárni a biztosítónál, aki maga intézi a felmondást, az még csütörtökön is megteheti a biztosító fiókjában. Az alkusz felhívta az ügyfelek figyelmét, hogy ez utóbbi esetben vezettessék rá a felmondás tényét a szerződés náluk maradó példányára.

A nem bizonyítható felmondás következménye az, hogy az autós a meglévő biztosítójánál marad, és ha mégis kötött egy másik biztosítóval új szerződést, akkor az érvénytelen lesz.

Az idén a nagy internetes alkuszok 700 ezer és 1 millió közé teszik a biztosítót váltó autósok számát. A tavalyi 1,2 millió váltót azért sem lehet megközelíteni, mivel a 4 millió autósból tavaly mintegy 300 ezer lett évközi kgfb váltó, az idén pedig további 500 ezerrel nőtt a számuk.

Ertl Pál, a netrisk.hu vezérigazgatója az utóbbi napok forgalmából arra következtet, hogy 800 ezer lesz a váltók száma. Kedden csak ennél az alkusznál 22 ezer kgfb szerződést kötöttek interneten az ügyfelek.

Hasonlóan kiugró forgalomról számolt be az MTI-nek Németh Péter, a CLB kommunikációs igazgatója is, aki ez alapján legalább 800 ezer váltót valószínűsít, de úgy vélte, extrém esetben a számuk elérheti az egymilliót is.

Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője 700 ezer váltót valószínűsít az idei kampányban. Ebből 450-500 ezren on-line mondják fel és kötik újra a kgfb szerződésüket.