KSH: 13,7 százalékkal nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés májusban 13,7 százalékkal nőtt a tavaly májusihoz képest munkanaphatástól korrigálva és korrekciók nélkül is, az első öt hónapban 7,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH szerdán az előzetes adatok alapján.

hirdetés

Az idén áprilishoz képest a termelés a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint 5,4 százalékkal emelkedett. Áprilisban a részletes adatok szerint az ipari termelés éves bázison 9,7 százalékkal nőtt, az év első négy hónapjában 5,7 százalékkal magasabb volt, mint 2009 január-áprilisban. Egy hónap alatt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint a termelés áprilisban 1,2 százalékkal emelkedett.

Egy éve, 2009 májusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,1 százalékkal csökkent, a termelés volumene az év első öt hónapjában 23,2 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 1,7 százalékkal emelkedett.