Lapszemle: gyanúsított lehet Weinek Leonárd is

Hamarosan gyanúsítottként hallgathatják ki Weinek Leonárdot – értesült a Magyar Nemzet.

hirdetés

Zugló volt SZDSZ-es polgármestere két erzsébetvárosi politikust is tanácsadóként foglalkoztatott: Gál György volt frakcióvezetőn, a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt már vádlott párttársán túl egy MSZP-s politikussal, Ripp Ágnessel is szerződött – írja a lap hétfői számában.

A csak a VII. kerületi önkormányzatnak több mint 17 millió forintos kárt okozó ügyben egyelőre csak Gál vádlott-társa, Hunvald György volt szocialista polgármester gyanúsított hűtlen kezelés miatt – közölte a lappal Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A szóvivő a lapnak megerősítette: azért különítették el a nyomozást, mert abban más, Erzsébetvároson kívüli érintettek is vannak.

A XIV. kerület korábbi koalíciós képviselői közül várhatóan Weinek volt párttársának, Killik Jenőnek, továbbá az ottani MSZP frakció volt vezetőjének, Kovács-Csincsák Lászlónak is be kell számolnia a nyomozó hatóságoknak – írja a lap.

A Magyar Nemzet szerint tőlük azt kérdezhetik meg a nyomozók, hogy miért kaptak jellemzően havi 400 ezer forint bruttó fizetést közpénzből. A ingatlanpanama ügytől elkülönített nyomozás adatai szerint ugyanis a jövedelmet érdemi munka nélkül szerezték 2007-ben és 2008-ban.