Lapszemle: mégsem drágult a kenyér

Mégsem emelkedett a kenyér ára annak ellenére, hogy a pékeknek drágult a liszt – nyilatkozták kereskedők a Magyar Nemzetnek.

hirdetés

A Jókenyér Pékség ügyvezetője, Ludwig Klára a lapnak arról beszélt, hogy nem terveznek drágítást a januári 5-7 százalékos áremelés után. Kizárólag a hosszú távú változásokat érvényesítik az árban – tette hozzá. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lap tájékoztatása szerint rossz üzenetnek tartja, ha a pékek előrevetítik az árak emelkedését, mert ezzel nyomást akarnak gyakorolni a piacra. Ezt feleslegesen teszik – olvasható a Magyar Nemzetben -, hiszen a piac diktál.

A Spar sajtófőnöke, Fehér István arról számolt be a lapban, hogy nem tervezik a kenyér árának emelését. A partnerek nem jeleztek áremelést, és a Spar nem is számít rá, mert az elmúlt hónapokban 20-30 százalékos volt a drágulás.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója pedig azt mondta, hogy a piac nem bírja el a további áremelést, mert egy év alatt majd duplájára emelkedett az alapvető élelmiszerek ára, s ezzel a pékek jó része is tisztában van. A CBA-nak van saját péksége, az ott gyártott termékekkel igyekszik kordában tartani az áremelkedést.