Lapszemle: nyilvános a Magyar Orvosi Kamara vezetőinek fizetése

Nyilvános a Magyar Orvosi Kamara vezetőinek fizetése: Éger István elnök 1,3 millió forintos, Gyenes Géza ügyviteli vezető, a Jobbik országgyűlési képviselője 717 ezer forint tiszteletdíjat kap.

hirdetés

A Népszabadság és a Népszavai hétfői száma is beszámolt az adatokat tartalmazó listáról, amelyet a MOK-ot januárban közérdekű adatok eltitkolása miatt feljelentő Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kapott meg végül a szervezettől. A cikkek emlékeztetnek arra, hogy korábban nyomozást rendelt el az ügyészség, mert a kamara a törvényi előírás ellenére titokban tartotta a tiszteletdíjakat.

A listából kiderül, hogy az országos elnökség tagjai, a területi szervezetek elnöksége, a területi bizottságok elnöke, alelnökei, az országos etikai bizottság, az etikai kollégium elnökei, összesen 242 fő átlagosan 20-30 ezer forint tiszteletdíjat kap – olvasható a Népszabadságban.

Keszthelyi Gyula a Népszavának úgy nyilatkozott: a dokumentum tartalmazza ugyan az orvosi kamara vezetőinek tiszteletdíját és munkabérét, de hiányzik belőle a költségtérítésekről szóló adatsor.