Latin Grammy: Domingo az év embere

Ünnepi koncerttel köszöntötték Plácido Domingót a Latin Grammy díjkiosztó gálaestjén, amelyen a világhírű tenor az év embere díjat vehette át. A szerda este Las Vegasban lezajlott, sztárokkal zsúfolt ceremónián személyében mind a kiemelkedő művészt, mind a közismert filantrópot méltatták.

hirdetés

“Nagy megtiszteltetés számomra” – fordult a közönséghez a 69 esztendős sztár könnyekkel a szemében a Ricky Martintól átvett kristálytrófeát a mellkasához szorítva.

Szakítva a hagyománnyal, hogy a díjazott legnagyobb sikereit adják elő a tiszteletére rendezett koncerten, Domingo kérésére kedvenc énekesei azokat a dalokat idézték fel, amelyek őt a zene világába vonzották.

A számos műfajt felvonultató estén többek között felcsendült a Put Your Head on My Shoulder című 1968-as siker a The Lettermen együttestől, Alexander Fernandez countryénekes a Jurame című mexikói balladát adta elő, Patty Austin dzsesszzenész pedig a Moon Riverrel kedveskedett Domingónak.

A legnagyobb ovációt azonban természetesen maga a híres tenor aratta, amikor elénekelte a Granada című klasszikussá vált dalt.