Lejár a diákhitel igénylésének határideje

Utolsó alkalommal dönthetnek az idei tanévben arról a diákok, hogy kérnek-e hitelt, akik május 15-éig leadják igénylésüket, június közepén hozzájuthatnak a kért összeghez – hívta fel a figyelmet hétfőn a Diákhitel Központ Zrt.

hirdetés

A tájékoztatás szerint a maximálisan felvehető hitelösszeg szemeszterenként az államilag finanszírozott képzésben résztvevőknek 200 ezer, a költségtérítéses hallgatóknak pedig 250 ezer forint. A diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók.

A diákhitel hitelbírálat nélkül elérhető. A szükséges adatlap elektronikus úton is kitölthető a www.diakhiteldirekt.huoldalon. A kitöltött nyomtatványt május 15-ig kell leadni a kijelölt postahivatalokban vagy a

Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban – közölte a központ.
Akik korábban már kaptak diákhitelt, azoknak nem kell újra igényelni, viszont a folyósítás feltétele az aktív hallgatói jogviszony.

A május 15-i határidőt követően legközelebb a jövő tanévben igényelhető a hitel. A közlemény szerint a lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 320 ezer diák élt.