Lemondott a gyöngyöspatai polgármester

Lemondott tisztségéről a Heves megyei Gyöngyöspata polgármestere – adta hírül kedden a heol.hu megyei hírportál. A honlap szerint Tábi László (független) a helyi képviselő-testület hétfői zárt ülésén jelentette be, hogy azonnali hatállyal lemond a faluvezetői posztról.

“A falu első embere korábban úgy fogalmazott: tehetetlennek érzi magát a településen kialakult helyzet kapcsán” – közölte a hírportál. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől március 17-ig járőröztek a 2800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik március 6-án – a rendőrség becslése szerint – mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy “magyarpárti tüntetés” zajlott a községben.

A faluban azóta is feszült a helyzet. A rendőrség legutóbb április 16-án garázdaság miatt indított eljárást, azt követően, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka Gyöngyöspatán ismeretlenek kővel bezúzták egy családi ház ablakát.

A Roma Sajtóközpont (RS) akkori tájékoztatása szerint a helybeli cigányok “gárdistákat” gyanúsítanak a támadással. Az RS szemtanúkra hivatkozva azt állította, hogy április 16-án délelőtt a “Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület”, a “Véderő” és a “Betyársereg” egyenruháját is viselő csoportok érkeztek a településre.

Ennek kapcsán a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy Gyöngyöspata Kecskekő településrészén április 16-án este hangos szóváltás alakult ki egy 15-20 tagú baráti társaság és a helyiek között. A helyszínre érkező rendőrök több személyt igazoltattak, ám sem szabálysértés, sem bűncselekmény miatt nem indítottak eljárást.

Ugyanakkor a Véderő sajtóirodája szerint a Véderő katonai és önvédelmi alapismereteket nyújtó tábor rendez Gyöngyöspatán április 22. és 24. között.

hirdetés

Hirdetés

Comments are closed.