Ma kezdődik a VOLT fesztivál

Június 30-án, szerdán kezdődik a négynapos soproni VOLT fesztivál, amelyre az idén is több tízezer vendéget várnak. A nyitónap a magyar rocklegendák napja: egyebek között fellép a Deák Bill Blues Band, a 30 éves Edda, exkluzív koncertet ad az Omega, amely két év múlva ünnepli fennállásának 50. születésnapját.

hirdetés

A fesztivál négy napja alatt számos zenei műfajjal találkozhat a közönség a rock and rolltól az elektronikus tánczenéig. A nagyszínpadon fellépői között lesz a Massive Attack, a The Prodigy, és a Kruder and Dorfmeister. A több mint kétszáz fellépőt felvonultató program hazai résztvevői között üdvözölhetik rajongói Ákost. A Kispál és a Borz szombaton búcsúzik a soproni közönségtől is.

Az idén ismét lesznek színházi előadások, gyermekműsorok és kiállítások. Színre lép egyebek között a Táp Színház és Sopronban vendégeskedik a Momentown Társulat. EfZámbó István festőművész és csapata látványstúdiót épít fel és számos használati eszközt, köztük hűtőszekrényt, mosógépet, kenyérpirítót műtárgyakká alakít a fesztivál alatt.

A VOLT végére megszülető alkotásokat a művész és a fesztivál szervezői a vatera on-line aukciós oldalon árverezik el, s az ebből befolyt bevételt az árvízkárosultak javára ajánlják fel.