Magyar Nemzet: fegyelmi Demszkynek a metrókocsik miatt?

Akár fegyelmi eljárást is indíthat a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén Demszky Gábor főpolgármester ellen, ha nem hajtja végre a metrókocsik szerződésének felbontásáról szóló júniusi döntést – írta Wintermantel Zsolt (Fidesz) álláspontja alapján a szerdai Magyar Nemzet.

hirdetés


A cikk beszámolt arról: a városháza szerint a főpolgármester dolgozik a közgyűlési határozatok végrehajtásán, de a Magyar Nemzet úgy látja, a tájékoztatásukból az derült ki, hogy azzal ellentétesen. A napilap értesülései szerint Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója eddig még nem kapott értesítést a fővárostól az Alstrom-metrókocsik ügyében hozott határozatról.

A Magyar Nemzet idézte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának nyilatkozatát is, miszerint a közgyűlési döntéseiről a helyszínen és az internetről is értesült a BKV, hiszen napi rendszerességgel egyeztetnek annak következményeiről a fővárossal. Szerintük a főpolgármester végrehajtatja a döntéseket a BKV-val, ezért előterjesztést készít az illetékes bizottságok és a közgyűlés részére.

Ezzel összefüggésben Wintermantel Zsolt (Fidesz) fővárosi képviselő a lapnak úgy nyilatkozott: jogszabályok írják elő, hogy mit tehet egy főpolgármester és munkajogilag ez felvetheti a fegyelmi eljárás indításának a lehetőségét.