Másodszor rabolta ki ugyanazt a bankot

Másodszor rabolta ki ugyanazt a kaposvári pénzintézetet az a férfi, akit a második rablás után, kedden fogtak el a rendőrök – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel szerdán.

hirdetés

Karsay Kornél tájékoztatása szerint a 25 éves kaposmérői férfi beismerte, hogy áprilisban is ő rabolta ki a Drávamente Takarékszövetkezet kaposvári fiókját.

Hozzátette: az őrizetbe vett férfi vallomása alapján még kedden elfogtak egy ugyancsak kaposmérői 20 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy bűntársként közreműködött az április 2-i fegyveres rablásban.

A rendőrség indítványozta mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását – közölte a sajtóreferens, aki arról nem nyilatkozott, hogy a két rablás során mennyi pénzt vittek magukkal az elkövetők. Az első rablást követően annyit mondott, hogy egy kisebb összeggel menekültek el.

Kedden a 25 éves férfi bukósisakban, fegyvernek látszó tárgyal a pénztárban levő pénz átadására kényszerítette a takarékszövetkezet alkalmazottját, majd motorral elmenekült. A rendőrök rövid időn belül, Kaposvártól nem messze, a Kaposmérő és Hetes közötti átkötő úton elfogták.